Vršački odbojkaši su bili ubedljivi na terenu, ali... | Foto: Vlastimir Jankov
Vršački odbojkaši su bili ubedljivi na terenu, ali... | Foto: Vlastimir Jankov

Minulog vikenda je završeno prvenstvo Vojvodine za radnike sportiste i poznati su prvi učesnici u 19 disciplina naredne, 12. po redu, Sportske olimpijade radnika Vojvodine 2019. godine u Bečeju i Novom Bečeju. To su prvoplasirane ekipe ili pojedinci, a ostali imaju novu šansu na Regionalnim prvenstvima iduće godine.

Sportski tereni u Bečeju bili su poprište pet sportova: muškoj odbojci, sportskom ribolovu, streljaštvu za muškarce i žene, stonom tenisu u obe konkurencije, i šahu, a u Bačkom Gradištu su se nadmetali kuglaši.

Sedam ekipa je učestvovalo u kuglaškom takmičenju, a najviše razloga za radost ima subotička ekipa Moderna trend fašion, koja je osvojila prvo mesto sa srušenih 507 čunjeva. Drugo mesto pripalo je Reprezentaciji opštine Novi Bečej (455), a traća je bila Reprezentacija opštine Bačka Topola (451). U pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto osvojio je Miroslav Kopilović sa 265 oborenih čunjeva (zona Severna Bačka), drugi je bio Nikola Kuhar (262 – Potisje) i treći Miroslav Čakan (258 – Potisje).

Strelci su bili ubojiti | Foto: Vlastimir Jankov
Strelci su bili ubojiti | Foto: Vlastimir Jankov

Vizu za predstojeću Olimpijadu u muškoj odbojci izvadili su Vrščani, tačnije ekipa Hemofarma, ali s velikom mrljom. Istina, na terenu su bili najubedljiviji, ali su u sastavu imali dvojicu aktivnih igrača!? Obrazloženje da oni rade u firmi za koju su igrali nije zadovoljilo finalistu, reprezentaciju opštine Bečej, koja, opet, nije pre utakmice najavila žalbu, pa je njihova primedba posle utakmice pala u Tisu i voda je odnela. Međutim, ostaje „gorak ukus“ iz sfere fer-pleja. Čemu služe razne smicalice oko sastava pojedinih ekipa, pogotovo što uvek sve izađe na videlo. Da li je poenta radničkog sporta da se neko prevari i onda dolazi do žučnih rasprava i mučnih scena, ili da se sportisti rekreativci druže i stvaraju nova prijateljstva? Odgovor na ovo pitanje moraju da daju rukovodioci ekipa. Bilo kako bilo, u konkurenciji sedam ekipa Hemofarm je bio prvi, jer je u finalu savladao reprezentaciju opštine Bečej sa 2:0 (25:16, 25:15), a treće mesto pripalo je ekipi Dom zdravlja Subotica.

Reprezentacija opštine Kanjiža bila je prva u sportskom ribolovu, takmičenju koje je održano na Velikom bačkom kanalu kod bečejskog mosta, Termometal iz Ade bio je drugi,  a Reprezentacija opštine Srbobran treća. U pojedinalnoj konkurenciji najbolji je bio Tamaš Franc (Severna Bačka), drugo mesto pripalo je Silviki Fulajteru (Potisje) i treće Robertu Karolju Kišu (Potisje).

Sportski ribolovci su pecali na Kanalu | Foto: Vlastimir Jankov
Sportski ribolovci su pecali na Kanalu | Foto: Vlastimir Jankov

U muškoj stonoteniskoj konkurenciji učestvovalo je deset ekipa. Reprezentacija opštine Bačka Topola bila je prva, Srbobranci drugi, a PMF Sindikat Novi Sad treći. U pojedinačnoj konkurenciji trijumfovao je Goran Cvetnakov (Potisje), drugi je bio Bela Stojan (Severna Bačka), a treći Dragan Vajagić (Južna Bačka). Ženska konkurencija okupila je osam ekipa. Reprezantacija opštine Žabalj bila je prva, Dom zdravlja Novi Sad drugi, a Reprezentacija grada Pančeva treća. Takmičarke Potisja su dominirale u pojedinačnoj konurenciji. Nataša Petković bila je prva, njena imenjakinja Nataša Vujić druga, a Dragica Novaković treća.

Neizvesno je bilo takmičenje u stonom tenisu | Foto: Vlastimir Jankov
Neizvesno je bilo takmičenje u stonom tenisu | Foto: Vlastimir Jankov

U subotu je održano takmičenja muškaraca u streljaštvu. U konkurenciji sedam ekipa, najubojitija bila je Reprezentacija grada Pančeva sa 1025 krugova, drugo mesto osvojila je Reprezentacija opštine Bačka Topola (982), a treći su bili KJP Vodovod i kanalizacija Zrenjanin (942). U pojedinačnoj konkurenciji prvi je bio Jovan Pavlica (Južni Banat), drugi njegov ekipni kolega Dragutin Dimitrijević, a treće mesto osvojio Zoltan Šišak (Severna Bačka). Sutradan je održano takmičenje dama u streljaštvu, gde su Pančevke bile još ubedljivije od svojih sugrađana, jer su osvojile prva dva mesta. Reprezentacija grada Pančevo II bila je prva sa 980 ubijenih krugova, Pančevo I je zabeležilo rezultat od dva kruga manje i pripalo im je drugo mesto, a treća je bila Reprezentacija opštine Bačka Topola sa 871 krugom. Pojedinačno je Zlatinka Đukić (Pančevo I) sa 347 krugova bila prva, Jelica Pešić (Pančevo II- 335) druga, a Hargita Kovač (Bačka Topola – 329) treća.

Dobre partije viđene su na šahovskim tablama | Foto: Vlastimir Jankov
Dobre partije viđene su na šahovskim tablama | Foto: Vlastimir Jankov

Najzad, šah je okupio šest ekipa, a pravo nastupa na sledećoj Olimpijadi izvadila je ekipa „Kafanica Terza“ iz Starčeva sa 13 osvojenih poena. Isti broj poena osvojila je i drugoplasirana ekipa Reprezentacija opštine Srbobran, ali su u međusobnom meču izgubili (1,5:2:5), a treće mesto sa 11,5 poena pripalo je EPS Subotica. FIDE majstor Momčilo Dragović iz Bečeja je sa 4 poena iz pet partija bio prvi u pojedinačnoj konkurenciji, po poen manje imali su drugoplasirani Zdravko Stojanovski iz EPS Subotica, odnosno trećeplasirani Zoran Terzić iz Starčeva.

Na kraji valja odati priznanje ekipi sportskih radnika domaćina na obezbeđenim maksimalnim uslovima za održavanje takmičenja i komesaru takmičenja Ljubomiru Obradoviću i njegovim saradnicima za saradnju s predstavnicima medija.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Stvarno važno: Informisanjem do ostvarivanja javnog interesa u opštini Novi Bečej“, koji sufinansira opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име