Trofeji kupa Vojvodine zasluženo su otputovali u Pančevo | Foto: Vlastimir Jankov
Trofeji kupa Vojvodine zasluženo su otputovali u Pančevo | Foto: Vlastimir Jankov

Rukmetašice Pančeva i rukometaši Dinama iz istog grada zasluženo su osvojili pehare namenjene pobednicima kupa u organizaciji Rukometnog saveza Vojvodine, a domaćinu Bečeju pripale su pohvale za uspešnu organizaciju najmasovnijeg takmičenja u ingerenciji pokrajinskog saveza.

Pančevke su u finalu savladale lanjskog pobednika Kikindu rezultatom 21:11 (11:6) i u drugom finalu, prvo je bilo 2010. godine, stigle su do trofeja. Pančevci su pobedili bačkopalančke „lavove“ sa 38:22 (20:7) i, posle 2009. i 2013. godine, treći put osvojili veliki prelazni pehar RSV.

Pored pobednički pehara u trajno vlasništvo, put grada na Tamišu otišli su i veliki prelazni pehari, kao i zlatne medalje. Kikinđankama i Bačkopalančanima pripali su pehari za drugo mesto i srebrne medalje. Pančevke su prigrile i sva tri pojedinačna priznanja. Sanja Pavlović, čak, dva. Sa 17 odbrana, od kojih je jedan bio sedmerac, proglašena je za najsigurnijeg golmana ženskog finala. Kad se doda da se, čak, upisala i u listu strelaca, onda je razumljivo što joj je pripalo i priznanje za najbolju ugračicu finala. Njena klupska koleginica Maja Radojčin je sa pet pogodaka ponela epitet najefikasnije u finalu. Najbolji igrač muškog finala je Miloš Barušić iz Dinama, najefikasniji sa 8 pogodaka je Marko Vignjević iz ekipe Lavovi, a njegov saigrač Nikola Knežević sa 14 odbrana dobio je nagradu za najsigurnijeg golmana.

RSV je uručio plaketu gradu domaćinu za uspešnu organizaciju, koju je primio predsednik opštine Bečej Dragan Tošić, i direktoru „hrama sportova“ kraj Tise Dejanu Stanojevu za gostoprimstvo tokom završnih utakmica najmasovnijeg takmičenja u njihovoj ingerenciji. Nisu ni Bečejci ostali dužni. Imajući u vidu da je rukomet u pitanju, koji iduće godine obeležava šest decenija igranja kraj Tise, simboličnim poklonima darivali su rukometne legende Periće, Bogosava jer je ostavio traga u „zlatnom dobu“ bečejskog rukometa krajem šezdesetih godina prošlog veka i njegovog sina Dejana, koji je 1970. godine rođen u Bečeju, a kasnije je napravio blistavu karijeru i, kao njegov otac, izrastao u legendu jugoslovenskog i srpskog rukometa.

 Maja i Sanja su osvojile tri pojedinačna priznanja | Foto: Vlastimir Jankov

Maja i Sanja su osvojile tri pojedinačna priznanja | Foto: Vlastimir Jankov

Žensko finale

Pančevo – Kikinda     21:11 (11:6)

Sportska dvorana OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 700. Sudije: Boriša Milosavljević i Danijel Trivković (obojica iz Beške). Isključenja: Pančevo: 4 minuta, Kikinda: 2 minuta. Sedmerci: Dinamo 1(1), Kikinda 5(2).

Pančevo: Radojčin 5, Kojčić 1, Cvetković 1, A. Bernardić, Rikanović, Dželajlija 1, Živojnov, Tanelov 1, Stanišković 1, Milošević 3, Pavlović (1 gol, 17 odbrana), Ničevski 3, T. Bernardić, Filipovski, Novakov 1, Milićević 3.

Kikinda: Aleksić (1 odbrana), Stepanović, Bajkin, Živkov, Mitrović 3(1), Ardela 1, Sivčev 2, Golušin 1, Kovačić, Rađenović, Đurašinović (6 odbrana), Jovičin, Kekez 1, Lazić 3(1), Ristić.

Muško finale

Lavovi BP – Dinamo       22:38  (7:20)

Sportska dvorana OSC „Đorđe Predin Badža. Gledalaca: 800. Sudije: Ivan Mošornski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Isključenja: Lavovi 4 minuta, Dinamo 6 minuta. Sedmerci: Lavovi 5(3), Dinamo 4(4)

Lavovi: Okuka, Đurković 1, Vignjević 8 (3), Knežević (14 odbrana), Mrakić 2, Urošev, Nović 1, Petrović, Bogdanović 5, Kosjer, Čupković 3, Ćirović (1 gol, 8 odbrana), Radović 1, Prodanović, Jović, Višekruna.

Dinamo: Žujović 5 (4), Radovanović 4, Ivošević 1, Bunjevčević 3, Radanović, Terzić 4, Distol 1, Komlanov 2, Radulović (9 odbrana, 1 sedmerac), Radonjić 1, Barušić 7, Panić, Krstevski 1, Radovanović (3 odbrane), Banduka 3, Šaponjić 6.

„Lavovi“ su plasmanom u finale najprijatnije iznenađenje vojvođanskog kupa| Foto: Vlastimir Jankov
„Lavovi“ su plasmanom u finale najprijatnije iznenađenje vojvođanskog kupa| Foto: Vlastimir Jankov

Bečejci zaslužuju priznanje i zbog toga što su se prihvatili organizacije u vreme kada bečejskom rukometu ne „cvetaju ruže“, ali su, i pored toga, uspeli dobrano da popune tribine sportske dvorane i tako na najbolji način promovišu sport sa dugom i uspešnom tradicijom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име