Čekaju se samo kupači
Čekaju se samo kupači

Cene ulaznica nešto više

Visoka temperatura vazduha već u maju, a hladna voda u Tisi, pa nije ni čudo što Bečejce interesuje kada će vrata otvoriti kompleks otvorenih bazena ovdašnjeg sportskog centra.

-Sezona kupanja na otvorenom počinje u petak, 10. juna. Tog dana će za sve biti besplatan ulaz, počinje priču direktor bečejskog Sportskog centra Čaba Andruško. Odmah moram da naglasim da smo u januaru podigli cene ulaznica. Dnevna karta sada košta 250, a porodična sa četiri ulaska 750 dinara. Sezonska karta sa 10 ulazaka je 1.200, od 18 ulazaka košta 2.800, a sa 35 ulazaka je 5.000 dinara, uz napomenu da predškolska deca ne plaćaju ulaz.

Ovih dana je vrlo radno u bazenskom kompleksu, a primećuju se i čitava „armija“ srednjoškolaca.

U toku su završni radovi uređenja kpmpleksa otvorenih bazena u Bečeju
U toku su završni radovi uređenja kpmpleksa otvorenih bazena u Bečeju

-Tokom aprila smo rekonstrisali najmanji, „bebi“, bazen sa geotermalnom vodom. Investiciju vrednu 1,2 miliona dinara obezbedili smo putem konkursa iz pokrajinskog fonda. U planu nam je da isto uradimo i sa drugim bazenom koji se puni geotermalnom vodom, najbližem objektu Jodne banje, prosledili smo projektnu dokumentaciju pokrajinskom sekretarijatu za omladinu i sport i očekujemo da u dogledno vreme i taj bazen adekvatno saniramo. Okruženje bazena i uređenje sportsko-rekreacionih terena je u završnoj fazi i tu su nam umnogome pomogli učenici sve tri srednje škole, Gimnazije, Ekonomsko-trgovinske i Tehničke, pa će tokom juna za njih biti besplatan ulaz. Sada punimo vodom olimpijski bazen, potom ćemo ga očistiti i dati vodu na analizu Institutu za javno zdravlje Vojvodine, koji u sezoni svakog utorka kontroliše uzorke vode iz naših bazena. Rečju, sve teče po planu, samo da nas vreme pogleda i sezona može da počne, zaključuje Čaba Abdruško.

U redovima zaposlenih postoje dva licencirana spasioca, a za predstojeću sezonu biće angažovano još 10 spasilaca, koji su uspešno završili obuku za spasioce i imaju potrebne licence. Ugostiteljki punktovi će biti aktivirani od prvog dana sezone, a tu aktivnost na sebe je preuzeo osnivač opština Bečej.

Na kraju dodajmo da se tri manja bazena u bečejskom kompleksu bazena pune geotermalnom vodom, a olimpijski ima optimalnu temperaturu vode, pošto se u slučaju potrebe voda dogreva. Radno vreme bazena je od 7 do 22 sata. Kupači ga koriste od 9 do 19, a pre i posle toga u vodi su sportisti u okviru organizovanih treninga svojih klubova. Zavladaju li tropske vrućine, aktivira se noćno kupanje od 22 do dva sata iza pomoći. Dodajmo ga motorizovani korisnici usluga bazena imaju besplatan parking ispred „hrama sportova“ kraj Tise.

2 KOMENTARA

 1. Nadam se da ćete se potruditi i ograditi zelenu površinu iznad bazena prema Zmaj Jovinoj ulici!
  Parkinga ispred sporskog centra koliko ti duša želi, parkinga ima i u Zmaj Jovinoj par koraka dalje ima ga i u ulici braće Tan, al bahatim, nevaspitanim, lenjim vozačima ipak slađe da se parkiraju na zelenu površinu i trotoar. Da mogu kolima bi ušli direkt na bazen i iz auta direkt uskakali u vodu!
  Toliki je tu haos da čovek peške ne može da prođe i uđe na bazen. Da ne govorim o ruglu, blatu i prljavštini koje se tu napravi. Taj deo je prva stvar koju gosti kupališta vide i sramota je za grad, rukovostvo sporskog centra da to tako izgleda. Imate betonske žardinjere malo niže prema ulazu pa ih premestite, posadite neke sadnice, cveće jer zelena površina treba da bude zelena i lepa, a ne divlji parking za divljake!

 2. Pošto plaćam doprinose, i poreze želela BiH znati šta se događa sa bazenom u Bečeju jer niko ne odgovara na telefon ni na e mail, sramota pre evropski prvaci a sada ništa. Kako ćete odgovori bilo koji inspekciji.
  E dragi moji ovde ništa ne funkcionira pa ni država. Sramota za vas. Becejci neka se potrude za becejce ako ne idite na kurs samo do Ade kako se tamo radi. Sramota što nas ne volite iako plaćamo sve što zahrevate.
  Želim bazen da se čim pre osposobi banda jedna bezobrazna. Uvek nadlezni se izgovaraju na druge a to je već tako 40 godina krivi su svi samo ne direktor i kvazi…stručnjaci…..
  E moj Bečej……….

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име