Ako ste uzeli godišnji odmor i odlučili da u miru odete sa porodicom na more, verujemo da je ovo teže izvodljivo ako niste opremljeni kako treba. 

Iako jedva čekate da stignete na plažu i sunčate se, ipak najpre treba razmišljati o tome kako će proći put, kada ćete krenuti, da li će klincima biti muka i postaviti sebi mnoga srodna pitanja. Baš iz tih razloga, nužno je biti spreman za svaki od mogućih scenarija. 

Stoga pogledajte u nastavku šta bi vaša putna apoteka za more trebalo da sadrži, da bi vam putovanje proteklo najlepše moguće. 

Putna lista za decu

Činjenica je da su deca uglavnom nemirna tokom putovanja. U tim situacijama možete ih animirati tako što ćete im pustiti crtani film na tabletu ili im dati voćni pire, koji će učiniti da njihovim stomačićima bude prijatno tokom putovanja. 

Kada primetite da je dete nemirno uprkos vašem trudu da mu bude prijatno, onda proverite da li su njegove pantalone suve. Ponesite sa sobom one najbolje pelene, koje će kožu vašeg mališana držati suvom i do 24h. 

Pošto ćete na plaži provoditi najviše vremena, ne zaboravite da spakujete i posebnu kremu za zaštitu od sunca za decu. Mališani imaju veoma osetljivu kožu i treba je adekvatno zaštiti, da bi vaš odmor protekao sjajno, bez dečijeg plača zbog potencijalnih opekotina. 

Nakon što završite sa sunčanjem, biće potrebno da kožu svog mališana isperete preparatom, koji će istu regenerisati i nahraniti. U tu svrhu vam predlažemo da koristite proizvod, koji je istovremeno i šampon i kupka, zbog čega je vrlo praktičan za upotrebu. 

Da biste tačno znali šta treba da ponesete, uzmite u obzir kad krećete, da li ćete praviti pauze tokom putovanja i slična pitanja. Tako ćete moći predvideti šta bi vašim mališana sve moglo zatrebati od stvari na odmoru. 

Putna lista za decu i odrasle

Kad stignete u apartman nakon putovanja, postoji mogućnost da ćete osetiti mučninu i neprijatnost. Budući da je ovo stanje sasvim normalno nakon duže vožnje kolima, preporučujemo vam da sa sobom ponesete probiotik za odrasle, kao i onaj za decu, u slučaju da vam zatreba. 

Pošto mnogi roditelji razmišljaju po principu šta bi bilo, kad bi bilo, takvi uglavnom teže da se opreme i za moguće neprijatne situacije, koje bi se mogle desiti. Recimo, deca kada hodaju po kamenju mogu iseći stopalo ili ruku, ukoliko se slučajno spotaknu i padnu. U takvim situacijama možete iskoristiti vodootporni flaster, kao trenutno rešenje, dok ne dođete u apartman i pružite vašem mališanu adekvatnu negu. 

Može biti više takvih iznenadnih situacija, te vam stoga preporučujemo da u svojoj torbi imate i labelo za zaštitu usana od UV zračenja, kao i melem ukoliko dođe do iznenadnog pucanja usana usled prejake sunčeve svetlosti. Ovi preparati će usne učiniti trenutno mekšim na dodir, hidriranim i lepšim. 

Putna lista za odrasle

Devojke i žene uglavnom vole više da se sunčaju od muškaraca, koji vreme provode igranjem odbojke ili nekog drugog sporta na plaži. Bilo da pripadate prvom ili drugom tipu ljudi, najbolji savet jeste da svoju kožu namažete kremom sa zaštitnim faktorom za odrasle, jer ćete tako biti sigurni da nećete izgoreti i moći ćete da uživate u svojim danima na moru. 

Pored tela, ne zaboravite na svoje lice, koje bi trebalo prvo da namažete kremom. Preporučujemo vam da birate onu koja će vašu kožu učiniti suvom na dodir i koja će vašem licu pružiti dugotrajni efekat protiv sjaja. 

Ukoliko želite da poboljšate proces tamnjenja, tu je marmelada, koja je veoma popularna poslednih godina na našim prostorima. Pored toga što će zadovoljiti vašu potrebu za izrazito preplanulim tenom, ona će takođe učiniti vašu kožu mekom, sjajnom i nežnom. Očekujte da ćete se sa mora vratiti crnji nego ikad, ukoliko sunčanje kombinujete sa korišćenjem pomenute marmelade. 

Ovom prilikom ćemo se osvrnuti na negu lica koja je jako bitna tokom odmora na moru. Nekada mazanje krema i seruma neće dati efekta, ukoliko najpre ne uklonite osušene čestice koje se nalaze na površini kože, a koje su nastale zbog sunca. Možete koristiti poseban Foreo uređan, koji će vaše lice učiniti potpuno mekanim, čistim i spremnim za upijanje hidratantnih sastojaka. 

Nakon što završite sa negom svog lica, ne zaboravite na kosu. Pošto je poznato da sunce isušuje vlasi, posebno na moru gde je sunčeva svetlost izrazito jaka, u svojoj torbi možete držati ulje za kosu, koje će joj vratiti trenutni sjaj i mekoću. Dovoljno je da par kapi ulja sipate u šaku, zatim protrljajte dlanove i prstima prođite kroz kosu. Primetićete rezultate istog trenutka. 

Naveli smo kraću listu onog što bi svaka putna apoteka za more trebalo da ima, a vi je dopunite drugim stvarima koje ćete ponesi sa sobom ovog leta. Kada ste obezbeđeni raznim neophodnim preparatima, vaš odmor će proći opušteno i u potpunom miru. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име