U Goranskom parku u Bečeju danas je i svečano otvorena trim staza dužine 483 metra, širine 1,6 metar. Staza se jednom delom naslanja i na ulicu Miloša Crnjanskog, a drugim na otvorene bazene sportskog centra.

Novac za izgradnju je obezbedila Kancelarija za mlade opštine Bečej u saradnji sa opštinom Bečej i Ministarstvom omladine i sporta.

Pri projektovanju, a posle i kod izvođenja radova, strogo se vodilo računa o tome da se ne naruše postojeće sadnice, ističe koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej Dane Mandić, dok iz lokalne samouprave najavljuju nastavak ovakvih projekata.

Izgradnja savremene trim staze, koja je prekrivena malčom, a to je smesa od prerađene kore crnog bora sa gumenim efektima, kakvih je u mnogim parkovima i šumama po Srbiji, deo je projekta Trim staza start.

Ovakva staza u Bečeju postoji samo u parku gorana kraj Tise, a sportisti i rekreativci su je već isprobali i dali su svoje ocene.

Inače, Ministarstvo omladine i sporta u narednom periodu neće izdvajati novac za rekonstrukcije i gradnju, već će novac usmeriti na povećanje zapošljivosti mladih koje bi trebalo da rezultira i zapošljavanjem mladih, rekla je na svečanom otvaranju trim staze Zorica Labudović, koja je na čelu grupe za saradnju sa udruženjima i kancelarijama za mlade pri Ministarstvu omladine i sporta.

Podsetimo da je staza u funkciji više od mesec dana, a da je ona trebalo i ranije da bude na raspolaganju Bečejcima. Međutim, to se nije desilo jer su rokovi za završetak ovog posla odlagani i zbog pokretanja postupka likvidacije Direkcije za izgradnju Bečej, započet krajem prošle godine.

Posao izgradnje staze, vredan 2.062.500 dinara, poveren je bio firmi Eko gradnja iz Zrenjanina, koja je jedina učestvovala u postupku javne nabavke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име