Ilustracija, Glavna ulica u Bečeju, januar 2023.
Ilustracija, Glavna ulica u Bečeju, januar 2023.

Do kraja dana u Bečeju će se zadržati kiša, sa temperaturom u plusu, do maksimalnih 10 stepeni Celzijusovih.

Pravu zimu kakva dolikuje našem tipu klime nećemo gledati svakako do kraja prve, a najverovatnije ni do samog kraja druge dekade januara, piše na sajtu Vojvodina Meteo.

Od 10. do 15. januara temperature će biti primerenije dobu godine, nakon čega će doći do ponovnog otopljenja. Od snega nema ni traga ni glasa. Tako će prva polovina meteorološke zime (1. decembar – 28. februar) imati samo jedan dan sa snežnim pokrivačem, bio je to 12. decembar. Dobra vest je da ćemo posle dužeg perioda suvog vremena u ponedeljak i naročito utorak imati konkretniju kišu.

Još uvek je rano za prognoziranje detalja poput količine padavina, ističe Vojvodina Meteo, u kojim danima će biti pojačanog vetra ili pak tišine uz pojavu magle, ali jedno je sigurno – u nizijama Srbije, pa tako i na području Vojvodine, ni u drugoj dekadi januara ne treba očekivati pravu zimu uz umeren (ili jak) mraz, i pojavu snežnog pokrivača na tlu.

Pojava slabog mraza biće moguća samo u pojedinim danima, dok će veći broj dana proći bez jutarnjeg mraza, na žalost, što može uzrokovati samo dalju štetu vegetaciji, koja je ionako već zbunjena. Biljke su već počele da pupe, dok imamo dojave i za prvu aktivnost pčela, koje su ošamućene. Dnevne temperature kretaće se uglavnom između 8 i 12 stepeni Celzijusovih tokom druge dekade januara, uz određena odstupanja – naravno, u zavisnosti od dana. Više na: https://vojvodinameteo.rs/

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име