Bašta Pozorišnog kluba je spremna za treće izdanje Kontra Festa | Foto: Vlastimir Jankov

Partnerstvo od pre dve godine Gradskog pozorišta Bečej i ovdašnjeg Udruženja građana „Mighty Mighty Bečejs“ izrodilo je Muzički festival „Kontra Fest“, koji od 23. do 25. avgusta doživljava treće izdanje.

-Ovaj festival obeležen je žanrovskom raznovrsnošću i željom da se, uz afirmisane bendove, predstave i manje poznate grupe iz Srbije i regiona, rekli su nam organizatori festivala „Kontra Fest“.

Treći festival traje tri dana i okuplja osam muzičkih bendova iz zemlje i inostranstva. Održava se u atraktivnom ambijentu bašte Gradskog pozorišta Bečej s početkom od 20 sati. Ulaznice za prva dva dana su po 300, za treći dan treba izdvojiti 200 dinara, a set karata za sva tri dana košta 600 dinara.

Festival će biti otvoren projekcijom prvog dela dokumentarnog filma „Kontakt“, autora Mihajla Obrenova, koji je posvećem novosadskoj alternativnoj i andergraund muzičkoj sceni od 1989. do 2017. godine. Sutradan će biti prikazan drugi deo filma, a ulaz na filmske projekcije je slobodan.

Prvo veče u 22 časa nastupiće novosadska grupa „Vršnjačko nasilje“, a zatim će od 23 časa svirati njihovi sugrađani iz grupe „Lost Propelleros“. Drugog dana, posle projekcije drugog dela pomenutog „dokumentarca“, prva će na scenu u 22 časa izaći grupa „Del Arno Bend“, a od ponoći će se predstaviti grupa „JAL“ (Josip A Lisac) iz Novog Sada.

Novosadska grupa M.U.D.A. će u 21 čas otvoriti treće veče festivala, potom će se predstaviti gosti iz nemačkog grada Švesiš Gminda grupa „Defenders of the universe“, onda će svirati novobečejska grupa „JKMAMKK“ i festival će se završiti nastupom grupe „Sjaj @ I“ iz Kanjiže.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име