Sunce | Ilustracija
Sunce | Ilustracija

U nedelju će biti uslova za pljuskove praćene grmljavinom u predelima južno od Kragujevca, dok će u ostatku zemlje biti malo do umereno oblačno i suvo vreme. Maksimalne temperature uglavnom između 29 i 33 stepeni Celzijusovih, piše portal Vojvodina Meteo.

Potom će u ponedeljak konačno biti sasvim stabilno vreme u celoj zemlji, uz priliv toplijeg vazduha ponovo i veoma toplo, uz dnevne maksimume između 34 i 36 stepeni Celzijusovih, navodi Vojvodina Meteo.

U utorak tokom većeg dela dana pretežno sunčano i tropski toplo vreme. Maksimalne temperature kretaće se od 33 do čak 38 stepeni. Tek u večernjim časovima, i u noći ka sredi, na području Vojvodine usled premeštanja hladnog fronta očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, a ponovo će biti uslova i za vremenske nepogode. O njihovim (eventualnim) karakteristikama kada se termin približi.

Potom bi nestabilno vreme obeležilo i sredu 26. jul, uglavnom u predelima južno od Save i Dunava, kada će osim pljuskova sa grmljavinom opet biti manjih šansi i za vremenske nepogode.

Nakon srede, treba konačno računati na jedan malo duži niz stabilnih dana, sa prijatnijim dnevnim maksimumima između 24 i 28 stepeni Celzijusovih, a tek na samom kraju meseca, odnosno tokom vikenda do 30 stepeni.

Izvor: Vojvodina Meteo

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име