Kancelarija za mlade opštine Bečej privodi kraju ovu kalendarsku, pa i radnu godinu. Brojne aktivnosti u njihovoj organizaciji okupljaće mlade kako u decembru, tako i početkom naredne godine. Nekoliko od onih koje će u narednim mesecima mladima u opštini Bečej dati konkretne veštine i znanja jesu aktivnosti u okviru projekta „Ka većoj održivosti i sprovođenju omladinske politike na teritoriji opštine Bečej“ koji finansira Ministarstvo omladine i sporta.

-Upravo je informisanje mladih jedna od najbitnijih oblasti kojom smo se bavili i u revidiranom Lokalnom planu akcije za mlade opštine Bečej, rekao je Dane Mandić, koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej.

Kako će u okviru pomenutog projekta biti tehničke obnovljene i prostorije kancelarije za mlade, budući vršnjački novinari imaće na raspolaganju i adekvatan radni prostor.

Partner na projektu koji za cilj ima da utiče na promenu loše prakse, a to je da se o mladima ne govori u medijima, bar ne u pozitivnom kontekstu, jeste i Bečejsko udruženje mladih (BUM) koje je, kao organizacija civilnog društva, više od pet godina osnivač medija – portala MojBečej za koji sadržaje kreiraju upravo mladi.

Inače, prema istraživanju Ministarstva omladine i sporta iz prošle godine, čak 73 odsto mladih smatra da se mladima ne posvećuje dovoljna pažnja u medijima.

-Naročito je problematično to što ni mladi nemaju dovoljno prostora za kreiranje medijskih sadržaja koje njih interesuju, iz njihovog ugla i koje su od javnog interesa za sve građane, kaže Aleksandar Đekić iz BUM-a.

Bečejska kancelarija za mlade se uključila u humanitarne aktivnosti namenjene za prikupljanje novca za lečenje dve Bečejke – Marine Kovačev i Nastasje Nedimović, i to stendap komedijom „Istinita fantastika“ u petak u Gradskom pozorištu Bečej i turnirom u basketu.

Od sutra će na sajtu opštine Bečej biti istaknut i revidirani Akcioni plan za mlade opštine Bečej 2018 – 2021, a svi koji imaju sugestije i komentare na taj dokument, mogu da ih upute nadležnima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име