Poslednje ovogodišnje zasedanje Skupštine opštine Bečej obeležilo je usvajanje budžeta opštine Bečej za narednu 2022. godinu.

Prvo se za skupštinskom govornicom našao odbornik Saveza vojvođanskih Mađara Viktor Molnar koji je rekao da je budžet, koji je inače u iznosu od 1,5 milijardi dinara, pregledan i prihvatljiv te će odbornička grupa SVM-a glasati za njega.

Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić podsetio je na to da je protekla dva meseca na okruglim stolovima u svim mesnim zajednicama i na javnoj raspravi govoreno o opštinskoj kasi. On je dodao da je oko 70 odsto budžeta prihod od lokalnih poreza. Tošić je rekao i da u budžetu ima iskazano manje kapitalnih projekata nego ranije. Da u budžetu budu samo investicije za koje je novac i realno obezbeđen, zahtev je ministarstva finansija, objašnjava Tošić i dodaje da će već prvi rebalans biti u drugom mesecu godine jer će tad biti okončani konkursi kod viših nivoa vlasti od kojih se bitni projekti i očekuju.

Na sednici je između ostalog, imenovana i nova stara direktorka Narodne biblioteke Bečej Đijanta Lovaš, usvojeni su i akti o komunalnim taksama i boravišnoj taksi.

Predsednik opštine govorio je novinarima o projektima u koje investiraju privatnici, ali i o kapitalnim ulaganjima u koje novac ulaže država. Od usvojenih akata na dnevnom redu 19. sednice je odluka o izradi Plana detaljne regulacije plaže u Bečeju. Opština Bečej je za izradu planske dokumentacije za izgradnju plaže na Tisi od Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dobila osam miliona dinara. Novac, prvi čovek opštine, očekuje i za izgradnju.

Sa sednice je povučena Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju vetroelektrane „Bečej 1“ na teritoriji opštine Bečej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име