Mlade vaterpolistkinje Srbije s pobedničkim peharom
Mlade vaterpolistkinje Srbije s pobedničkim peharom

Podstrek za dalji rad

Mlade vaterpolistkinje Srbije, uzrast 2008. godište i mlađe, trijumfalno su se vratile iz mađarskog grada Senteša, gde su osvojile prvo mesto na 19. Diapolo kupu u konkurenciji vršnjačke selekcije Češke, budimpeštanskog kluba Polo SC i domaćina Senteša.

-Odigrali smo pet utakmica i zabeležili četiri pobede, što je bilo dovoljno za pobednički pehar. Lep uspeh i motiv za dalji rad, ponosno nam je rekla po povratku iz Mađarske selektorka pionirske selekcije Srbije Bečejka Daniela Ćuk. To je, svakako, lepa vest, ali nam je Senteš otkazao gostovanje od 5. do 7. avgusta, pa nećemo održati željeni turnir u Bečeju, gde nastavjamo da radimo do 7. avgusta.

Pionirke Srbije se, inače, pripremaju u gradu kraj Tise od 18. jula. U prvoj fazi selektorka Daniela Ćuk u treneri Eltina Dimitrijević i Robert Šimon radili su sa 31 vaterpolistkinjom. Iako je za Mađarsku planirano 15 igračica, igralo je 14, jer je Bečejka Aleksandra Vukas povredila rame. Evo i imena „zlatnih devojčica“ iz Senteša: Teodra Mesaroš (Spartak Subotica), Jana Janković (Taš 2000 Beograd), Zoja Ratković (Bečej), Iva Kovačević (Spartak), Hana Ševo (Taš 2000), Maša Ćuk (Bečej), Mina Branković (Palilula Beograd), Nika Ratković (Bečej), Danica Balać (Spartak), Elena Ćuk (Bečej), Vjera Bulajić (Jadran Herceg Novi), Anđela Petrović (Palilula), Emilija Jovanović (Palilula) i Tara Žagar (Vojvodina Novi Sad).

Već na startu turnira  29. jula Srbija je savladala vršnjakinje Češke sa 11:5 (5:3, 0:0, 4:2, 2:0), ali su onda naišle na nešto starije igračice Polo SC iz Budimpešte i izgubile rezultatom 11:8 (3:1, 2:3, 3:3, 3:1) i u poslednjoj utakmici grupne faze pobeđen je domaćin Senteš sa 12:7 (1:3, 4:0, 5:1, 2:3). U polufinalu naše devojčicesu po drugi put savladale Čehinje, sada rezultatom 13:8 (3:1, 3:1, 3:3, 4:3), a poslednjeg julskog dana u finalu bile su bolje od domaćina Senteša sa 8:5 (2:2, 2:2, 1:1, 3:0). Finalna utakmica je protekla tri četvrtine u izjednačenoj igri i rezultatu (5:5), a u poslednjem periodu igre golovima Bečejki Nike Ratković dva i Elene Ćuk jedan, stiglo se do pobede 8:5. Senteš je pobedio Polo SC i osvojio treće mesto.

Po povratku u Bečej priključilo se još šest devojčica i do kraja priprema 7. avgusta radiće ukupno 20 pionirki.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име