Šampionke države
Šampionke države

Sad se okreću reprezentativnim obavezama

Mlade vaterpolistkinje Bečeja osvojile su šampionksku titulu za uzrast 2008. godišta. Kako su u decembru prigrlile trofej kupa Srbije, to su osvajanjem „duple krune“ ponovile uspeh iz minule sezone.

-Iako smo, ionako mlad sastav, podmladili, ostvarili smo vredan uspeh. Tako smo na najbolji mogući način završili klupsku sezonu i okrećemo se reprezentativnoj. U junu nas čeka Evropsko prvenstvo u Zagrebu, rekla nam je trener Bečejki i selektorka reprezentacije 2008. godišta Daniela Ćuk.

Turnir za titulu prvaka Srbije ofržan je 24.i 25. aprila u Beogradu. Bečejke su prvo igrale nerešeno 8:8 sa Palilulom, a onda su pobedile Taš 2000 sa 14:8, a Palilula je bila uspešnija od „ajkulica sa Taša“ rezultatom 14:9.

Kapicu Bečejki nosio je sladeći sastav: Aleksandra Vukas, Elena i Maša Ćuk, Jana Pejić, Dunja Lovčević, Marina i Una Zelić, Darija Pavkov, Nađa Komatović, Varvara Milićev, Dorka i Ženi Horvat, Petra Cvijić, Anđela Blagojević, Anđela Konjević, i Jovanka Cvetković.

-Sada se ovaj uzrast vaterpolistkinja okreće reprezentativnim obavezama, pošto nas od 24. do 30. juna čaka Evropski šapionat u Zagrebu. Tim povodom sam zakazala prozivku 28. aprila i radićemo u Bečeju do 5. maja. Potom sledi trodnevno gostovnsje u Dunaujvarošu, od 15. do 17. maja, kada ćemo sparingovati sa selekcijom Mađarske. U Bečeju ćemo ponovo raditi od 29. maja do 2. juna, kada ćemo odigrati i prijateljsku utakmicu sa selekcijom Italije. Slede nam tri dana rad u Beogradu i pet u Bečeju, pa odlazak na EŠ  u Zagrebu, zaključuje Daniela Ćuk.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име