Bečejci
Bečejci

Minulog vikenda vaterpolisti Bečeja rođeni 2009. godište i mlađi učestvovali su na međunarodnom Dunavskom kupu u Vukovaru u Hrvatskoj. Bečejci su se takmičili sa još 10 ekipa i to protiv vršnjaka koji su rođeni 2008. godine.

Pored Vaterpolo kluba Bečej, na turniru su učestvovali još i: VK Vukovar, Hrvatska, VK ZPK Zagreb, Hrvatska, VK Galeb, Hrvatska, VK Zagreb, Hrvatska, VK Marsonia, Hrvatska, VK Osijek, Hrvatska, VK Uzhorod, Ukrajina, VK Delfin, Moldavija, VK XBS Šamorin, Slovačka i VK Borac, BiH.

Bečejci su turnir počeli pobedom u grupi protiv VK Osijek rezultatom 20:8, zatim su pobedili u dramatičnoj utakmici ekipu VK Zagreb rezultatom 11:9 i to nakon peteraca (u regularnom delu utakmice bilo je 8:8) i time su osvojili prvo mesto u grupi i obezbedili prolazak u četvrtfinale.

U četvrtfinalu su izašli na megdan ekip VK Marsonia iz Hrvatske i ubedljivo ih savladali 20:7, pa su u polufinalnoj utakmici pobedili domaćina – VK Vukovar rezultatom 16:8. U finalu su igrali protiv momaka iz Ukrajine – VK Uzhorod i izgubili rezultatom 10:2, čime su ostvarili veliki uspeh i osvajanje 2. mesta na turniru.

Vaterpolisti Bečeja igrali su u sledećem sastavu:

 1. Vanja Stojanov, 2009
 2. David Pavkov, 2009
 3. Mita Vučkov, 2009
 4. Nikola Cvejanov, 2009
 5. Dmitar Mraović, 2009
 6. Boris Mrkšić, 2009
 7. Aleksej Tomašev, 2009
 8. Nikola Babin, 2009
 9. Igor Popadić, 2008
 10. Vukašin Mikalački, 2009
 11. Vladimir Lovčević, 2009
 12. Aleksa Rakić – Bajinović, 2009
 13. Jovan Starčev, 2009
 14. Petar Manojlović, 2009
 15. Mateja Perić, 2010

Trener ove generacije Bečejaca je bivši i dugogodišnji igrač VK Bečej – Nikola Jović.

-Tokom celog turnira krasila nas je timska i disciplinovana igra, naročito u fazi odbrane. Požrtvovanost svih igrača je bila na zavidnom nivou, te smo odmah posle prve utakmice dobili epitet favorita, iako smo bili mlađa ekipa na turniru. Naravno da je bilo grešaka i propusta, ali to se odmah i u hodu otklanjalo. U prve 4 odigrane utakmice smo ostvarili pobede i došli do finala, gde smo bili nadigrani od ekipe iz Ukrajine. S obzirom na to da smo polufinalnu utakmicu igrali u 10h, pa smo ceo dan proveli na bazenu čekajući finalnu utakmicu u 17 sati, osetio se umor mojih momaka. Taj kratak odmor je uticao na naše glavno oružje – kontranapad, koji ipak nismo mogli da iskoristimo u finalnoj utakmici. Igrati ovoliki broj dobrih i teških utakmica u tako kratkom periodu nije ni malo lako, ali pokazala se istrajnost i borba do kraja kod svih igrača. Dosta je naučeno na ovom turniru, dosta toga ćemo kroz treninge nadograđivati, ali je bitno iskustvo koje smo stekli, raportirao nam je po dolasku iz Vukovara trener Nikola Jović.

Ovaj turnir je Bečejcima poslužio i kao dobra i kvalitetna priprema za završnicu kupa Vojvodine, gde se iz kluba nadaju prolasku dalje, tj. plasmanu na finalni kup Srbije u kategoriji 2008. godište.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име