Osamnaestogodišnja Lenka Savkov već punih 11 godina trenira odbojku u klubu „Libero“ u Bačkom Gradištu. Sportski aktivna od sedme godine života naša sagovornica, učenica Ekonomsko – trgovinske škole u Bečeju, na memorijalnom turniru „Paulina Pani Šoltiš“ u organizaciji pomenutog kluba oprobala se i u ulozi sudije.

Za Lenku Savkov i njene drugarice odbojka ima važnu ulogu u životu. Prilika da učestvuje u organizaciji i realizaciji masovnog događaja kao što je minuli za nju je velika čast i prilika da ljubav prema odbojci prenese i na druge devojčice.

Tradicionalni turnir za najmlađi uzrast odbojkašica u Bačkom Gradištu od ove godine održavaće se u čast tragično preminule Pauline Šoltiš. Njeni prijatelji i meštani na ovaj način neguju sećanje na dugogodišnju članicu kluba i drugaricu.

Programi sporta i rekreacije namenjeni deci i mladima treba da budu u vrhu prioriteta svih lokalnih samouprava u Srbiji, pokrajine i države, kao i svih drugih sportskih organizacija, a rad sa dečacima i devojčicaa treba da se poveri stručnjacima. Osim sportske forme, kod mladih generacija treba da se podstiče pravilan razvoj i zdravi stilovi života, ali i neizostavno empatija i solidarnost.

Ženska odbojka u Srbiji u poslednji poslednjih nekoliko godina doživljava renesansu, naročito zbog izuzetnih uspeha sportistkinja na evropskom i svetskom nivou.

Raduju izjave trenera da se kod ženske odbojke radi ne samo na kvantitetu već i na kvalitetu, zbog čega je potrebno imati podršku opština i gradova, ali države, kao i privrednika koji doprinose razvoju sporta i time zdravlju ljudi.

Domaćin Odbojkaški klub Libero iz Bačkog Gradišta, uz podršku Kancelarije za mlade, okupio je takmičarke 12 klubova koje su došle iz Bečeja, Novog Sada, Srbobrana, Temerina, Bijeljine, Novog Miloševa, Gajdobra, odnosno Bačke Palanke.

Odigrano je više od 70 utakmica, u pet starosnih kategorija devojčica uzrasta od 2008. do 2012. godišta, a procena organizatora je da je između 400 i 500 mladih sportistkinja tog dana obuklo dres.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име