Danas je u školsku klupu u opštini Bečej prvi put selo 322 đaka, što je za 50 manje u odnosu na prošlu godinu, dok je verovatno da će se narednih godina biti takođe manje dečaka i devojčica u bečejskim školama.

Sve škole u Bečeju su počele da rade, imaju adekvatne uslove za boravak učenika, rekla je Svetlana Vuletić, članica Opštinskog veća opštine Bečej zadužena za obrazovanje koja je sa saradnicima posetila deo dečaka i devojčica upisanih u prvi razred osnovne škole na teritoriji opštine Bečej i uručila prvarice.

Opština Bečej moraće da donese odluku o mrežama škola kojom su određeni i kriterijumi za osnovanost postojanja škola. Bečejske srednje škole imaju visoke ocene eksterne komisije Ministarstva prosvete, a pored toga i dugu tradiciju. Međutim, srednje škole u okolini su poslednjih nekoliko godina otvorile odeljenja gimnazije, ekonomske škole, pa je u Bečeju smanjen broj đaka putnika, dok, sa druge strane, ekstarna evaluacija resornog ministarstva pokazuje da njihov rad nije na nivou bečejskih škola.

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име