Kada su na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja registrovana dva slučaja zaraze novim korona virusom, iz bečejskog Doma zdravlja pristigla je informacija da je u pitanju administrativna greška, odnosno da do tog dana u covid ambulanti u Bečeju nije registrovan nijedan slučaj zaraze.

Opština Bečej je u tom periodu postavljena na spisak od ukupno šest lokalnih samouprava u Srbiji koje nemaju zaraženih od virusa COVID-19, iako statistika na sajtu Ministarstva zdravlja pokazuje drugačije.

Kada je, 5. maja, prema zvaničnim podacima sa pomenutog sajta, u Bečeju registrovan i peti slučaj zaraze, redakcija portala MojBečej je tražila od nadležnih da objasne građanima da li su nova tri slučaja registrovana u bečejskoj covid ambulanti, ili je ponovo u pitanju administrativna greška.

Pitanja smo poslali na ukupno devet adresa i to: članovima Kriznog štaba opštine Bečej, bečejskom Domu zdravlja, Republičkom štabu za vanredne situacije, Institutu za javno zdravlje Vojvodine, Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, Ministarstvu zdravlja i Južnobačkom upravnom okrugu.

Iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine su nas uputili da se obratimo Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo, kao i svaki prethodni put kada smo od te institucije tražili odgovor na pitanja, dok su nas iz Južnobačkog upravnog okruga uputili da informacije potražimo na sajtu Ministarstva zdravlja covid.rs.

Danas, 14. maja, broj zaraženih u Bečeju je porastao na šest, prema informacijama sa sajta covid.rs. Odgovore za prethodnih pet registrovanih slučaja još uvek nismo dobili. 

Podsećamo, da smo insistirali na odgovorima na pitanja zašto su na ovaj način diskriminisani građani opštine Bečej, kao i drugih mesta u Vojvodini, s obzirom na to da, primera radi, građani deset lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga svakodnevno dobijaju informacije u vezi sa korona virusom.

Tako je redakcija portala MojBečej lakše došla do informacija o zaraženima u Zlatiborskom okrugu, nego u sopstvenoj opštini.

Informacije o zaraženima u Zlatiborskom okrugu na današnji dan, 14. maj

 

7 KOMENTARA

  1. Javno priznanje da pojma nemaju sta se desava u gradu i da nisu na vezi sa resornim ministrastvom.Tri ciste nemaju o stanju gradjana, samo su im procenti u glavi da se sto vise uzme i otme.Banda !!!

  2. Ljudi,,zar još uvek niko ne vidi šta se tu dešava?
    Covid je samo kamuflaža da uvedu 5G mrežu,a sa tim da postave temelja za uvođenje AI ( veštačku inteligenciju).Navodno da nas prati ( čuva,selektira ljude koji imaju povišenu temperaturu).Postaćemo robovi bez lanaca.
    Pogledajte šta su radili u Vuhanu krajem prošle godine (u gradu od 10 miliona stanovnika mogu naći bilo koga preko kamera i veštačke inteligencije u roku od 4-5 minuta).,a da ne kažem da čak i to prate dali ste dovoljno smejali u jednom danu,koliko ste radili neke stvari u toku dana,pa vas boduju i eventualno i sankcionišu.
    Robovi bez lanaca i zatvora.
    Jel to treba nekom???

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име