Mesna zajednica Bačko Gradište - Foto: arhiva
Mesna zajednica Bačko Gradište - Foto: arhiva

Sa namerom da bude tradicionalna, Savet mesne zajednice Bačko Gradište, odlučio je da u buduće sredinom bude vreme održavanja manifestacije Dana sela. Za nedeljno, prvo, izdanje Dana sela na stadionu FK Vojvodina, sve je spremno, saznali smo od organizazatora.

Manifestacija počinje u 15 sati, kada će se potpaliti vatra pod 15 kotlića, jer je toliko ekipa prijavljeno za nadmetanje u kuvanju svinjskog gulaša. U isto vreme će i vredne članice seoskog udruženja žena postaviti štandove sa svojim rukotvorinama koje će se po simboličnim cenama moći kupiti.

Od 17 do 19 sati će za decu i mladi biti organizovane kreativno  – rekreativne radionice, uz prateći sadržaj Bečejskog udruženja mladih – društvene igre i humanitarni štand. Sve je to deo dvodnevne manifestacije „Igrajmo se zajedno“, koja počinje danas (14. jul), od 17 do 19 sati, i traje i sutra (nedelja).

-Drago nam je da smo nakon prošlogodišnjeg, prvog  izdanja „Igrajmo se zajedno“, uspeli da privučemo mnogo dece i mladih kojima je ovo jedinstvena prilika da u svom selu vide kako funkcionišu određeni sportovi po kojima je naše Bačko Gradište daleko poznato (fudbal, stoni tenis, odbojka, kuglanje) i da se uz rekreaciju, ali i kreativne radionice, upoznaju i druže. Očekujemo i goste iz Bečeja, kao i drugih mesta, jer su svi i više nego dobrodošli, rekla nam je Dobrila Đin iz Humanitarnog udruženja „Đina“ koja je organizovala manifestaciju „Igrajmo se zajedno“.

Prema njenim rečima, aktivnosti su organizovane za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju, pre svega, ali i za sve zainteresovane dečake i devočice koji žele da provedu aktivno popodne i nauče nove veštine i iskažu kreativnost.

Postavlja se poligon spretnosti za decu
Postavlja se poligon spretnosti za decu

– Sva deca i mladi su dobrodošli da zajedno pokažemo primer dobre prakse tako što promovišemo toleranciju, poštovanje različitosti, bez obzira na to kojoj grupaciji pripadamo, istakla je Đin.

U sklopu ovog dvodnevnog događaja, prikupljaće se humanitarni prilog za popravku električnih instalacija u seoskom bioskopu.

-Kada bi se taj posao obavio i Bačko Gradište bi konačno imalo adekvatno mesto gde se mogu održavati koncerti kulturno – umetničkih društava, predstave i drugi skupovi, čime bi se obogatio i podstakao kulturni život u našem selu, rekla nam je sekretarka u MZ Bačko Gradište Emina Brnjevarac.

Kao i Dan Bačkog Gradišta, i ova manifestacije se održava na terenu FK Vojvodina.

Što se daljeg programa u nedelju tiče, on je sledeći: nakon proglašenja pobednika u kuvanju gulaša – u 18 sati, i dodele zahvalnica za učesnike dečjih radionica, od 20 sati je predviđen nastup lokalnih kulturno – umetničkih društava „Kulturker“ i „Đeram“, čiji će gosti iz Bora, takođe za ovu priliku, predstaviti svoja umeća.

Sve se, kako je planirano – u ranim jutarnjim satima, (a počinje u 22 sata), završava koncertom novosadskog benda Parlament, koji predvodi Bačkogradištanac Stevan Sekulić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име