Javno preduzeće „Toplana“ Bečej na dan 7. oktobar 2016. godine dužna je Javnom preduzeću „Srbijagas“ 180.470.761 dinara. Direktor „Toplane“ Bečej Dejan Vuković za portal MojBečej kaže da uprkos tome korisnici usluga tog javnog preduzeća mogu u narednim danima da očekuju tople radijatore.

-Javno preduzeće „Toplana Bečej“ na dan 7. oktobar 2016. godine ima ukupna dospela dugovanja prema Javnom preduzeću „Srbijagas“, Novi Sad u iznosu od 180.470.761 dinara. Kupac JP „Toplana“ Bečej nema regulisana dospela potraživanja prema JP „Srbijagas“ Novi Sad i ne ispunjava komercijalno – finansijske uslove za isporuku prirodnog gasa u grejnoj sezoni 2016/2017 godine. Kupcu je dana 5. oktobra 2016. godine odobrena isporuka prirodnog gasa isključivo u svrhu toplih proba, piše u odgovoru Službe za odnose s javnošću i marketing JP „Srbijagas“.

Direktor „Toplana“ Bečej Vuković kaže da je postrojenje startovano, kao i kotlovi, te da će grejna sezona 2016/2017 početi na vreme.

-Trenutno rešavamo havarije koje nam se pojavljuju zbog povećanja temperature u cevima. To su neke normalne stvari koje mi rešavamo svake godine i to ćemo rešiti u narednih par dana tako da će sve biti sto posto spremno, rekao je Dejan Vuković.

Kako su tople probe počele prošle nedelje i kako je temperatura u 21 sat bila ispod 12 stepeni Celzijusa, Vuković kaže da se može reći da je grejanje počelo.

 -U okviru rekonstrukcije trga u Bečeju radi se i na toplovodu. Do srede, četvrtke grejanje će grejanje dobiti i zgrada opštine, Poreske uprave, PIK –a Bečej i DDOR, koje trenutno nisu povezane na mrežu. To je informacija od izvođača radova, naveo je Vuković.

Inače, rekonstrukcijom trga, odnosno radovima na toplovodu, dobiće se veza između južne i severne magistrale.

„Toplana” kupuje novo putničko vozilo na lizing

Na osnovu Odluke o dodeli ugovora, objavljena 29. septembra na Portalu javnih nabavki, „Toplana” Bečej kupuje novo putničko vozilo na lizing. Na tender se jedino javila grupa ponuđača „Auto Čačak” DOO i „Porsche Leasing SCG” DOO, čija ponuda iznosi 15.996 evra. Plaćanje će se obavljati po srednjem kursu Narodne banke Srbije se na dan obračuna, finansijski lizing je na 48 meseci, a učešće pri nabavci vozila iznosi 20 odsto. Procenjena vrednost javne nabavke bez PDV-a iznosi 900.000 dinara, a ta sredstva su predviđena iz sopstvenog izvora JP „Toplana” Bečej.

Preostali deo sredsva biće planiran u budžetu u narednim godinama, stoji u dokumentaciji na Portalu javnih nabavki.

Inače, prema podacima sa sajta Narodne banke Srbije, u protekle tri godine za koliko je moguće videti podatak, „Toplana“ Bečej je bila u blokadi ukupno 157 dana, poslednji put početkom avgusta ove godine.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Otvoreno o korupciji: Za više transparentnosti i odgovornosti u potiskim javnim finansijama“, koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име