Gradska pijaca u Bečeju biće otvorena u četvrtak 30. aprila, umesto u subotu 2. maja, obavestili su iz Javnog preduzeća „Komunalac‟ Bečej.

-U skladu sa novim okolnostima, a uvažavajući potrebe i sugestije građana i korisnika naših usluga, ovim putem vas u ime preduzeća obaveštavam da će se glavna pijaca u Bečeju umesto u subotu, 2. maja, održati u četvrtak 30. aprila, navodi u obaveštenju direktor preduzeća Željko Plavšić. On dodaje da će se pijačne aktivnosti na ostalim mestima u Bečeju, kao i ostalim naseljenim mestima odvijati u redovnim terminima, ali u skladu sa policijskim časom.

Inače, u četvrtak će u Bečeju biti otvorene obe pijace, takozvana velika u centru Bečeja, kao i mala u Novom selu. To ujedno znači i da će neki od prodavaca, koji svoju robu nude na obe pijace, morati da se odluče – ili velika ili mala pijaca.

Zbog aktuelne situacije sa epidemijom korona virusa i radi zaštite prodavaca i kupaca, ulaz na Gradsku pijacu je organizovan iz ulice Svetozara Markovića, a izlaz na Zelenu ulicu. Svi prodavci i kupci su dužni da nose zaštitnu opremu – maske i rukavice, dok je obavezno držanje propisanog odstojanja. Kako se dalje navodi u Posebnom planu mera u radu pijaca u opštini Bečej, prostor pijace i tezge će nakon završetka pijace biti dezinfikovani.

1 KOMENTAR

  1. Apsurd.Na ulazima u supermarkete se preporučuje upotreba maske, ali vas neće sprečiti da uđete u istu ako je nemate.O rukavicama da ne govorimo, posebno što ih je skoro nemoguće kupiti. Iz teksta gore zaključujem da je upotreba maski i rukavica obavezujuća za sve na pijaci.Znači u prodavnici na otvorenom su propisani strožiji uslovi nego u zatvorenom prostoru.Ako bi ste se trenutno našli u Austriji maska bi bila obavezna u prodavnici, ali bi istu i dobili besplatno na ulazu (Spar,Hofer..) dok na otvorenom nije obavezna. Koji je razlog ovakvih mera na pijacama? Da li je to propisano od strane nadležnih službi i ako jeste zašto je napravljena razlika u odnosu prodavnice? Da se razumemo, nisam protiv mera opreza,distance i odgovornog ponašanja…ali mislim da je ovo suvišno, naročito što se tiče rukavica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име