Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj će sufinansirati sa 42,6 miliona dinara radove na izgradnji pešačko – biciklističke staze od naseljenog mesta Bačko Gradište do Bisernog ostrva, u dužini od 1.360 metara, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i predsednik opštine Bečej Vuk Radojević potpisali su juče (18. septembar) ugovor za sufinansiranje radova predviđenih projektnom dokumentacijom koju je obezbedila opština Bečej.

-Povećan broj biciklista, motociklista i drugih vozila u saobraćaju, razvoj redovnog i rekreativnog biciklizma, kao i neuređenost površine za kretanje biciklista doveli su do toga da je bezbednost biciklista sve istaknutiji problem u okviru bezbednosti u saobraćaju. Zato je neophodna podrška njihovom bezbednom učešću u saobraćaju, a posebno kroz prilagođavanje saobraćajne infrastrukture, saopštili su iz sekretarijata.

Jedan od ključnih razloga zbog koga se razdvajaju pešaci i biciklisti od ostalih učesnika u saobraćaju je upravo zbog njihove bezbednosti.

-Ovom merom smanjuje se mogućnost konflikta sa motornim vozilima, a samim tim i rizik od nastanka incidentnih situacija. Ulaganje u saobraćajnu infrastrukturu putem finansiranja izgradnje pešačko – biciklističke staze će obezbediti povećanu bezbednost pešaka i biciklista na teritoriji opštine Bečej, objašnjeno je u saopštenju.

Radovi na izgradnji će, kako je napisano u saopštenju, započeti u toku ove godine.

Podsetimo na to da su građani Bačkog Gradišta u okviru akcije „Budžet po meri građana – i ti se pitaš“ u najvećem broju glasali za ovu investiciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име