Foto: Ilustracija, Pixabay
Foto: Ilustracija, Pixabay

Prema podacima sa sajta Ministarstva zdravlja na dan 5. april, u opštini Bečej je 213 građana u samoizolaciji, dok je 118 u susednom Novom Bečeju. Podsetimo, do prošle nedelje 29. marta na sajtu Ministarstva zdravlja, osim podataka o samoizolaciji, moglo se videti i koliko je, u svakoj opštini ili gradu, zaraženih novim korona virusom.

Trenutno je jedino dostupna karta Srbije i obeleženi su gradovi i opštine u kojima ima zaraženih, ne i iskazan tačan broj. Među opštinama nisu  Bečej i Novi Bečej.

U Srbiji je do danas ukupan broj zaraženih 1.908, dok je preminula 51 osoba, saopšteno je javnosti.

Na pitanje portala MojBečej.rs kada će biti dostupni svi podaci iz Kancelarije za informacionu tehnologiju i elektronsku upravu su odgovorili – U skladu sa donetim Zaključkom Vlade (Službeni glasnik RS, broj 50/20), objavićemo podatke na Portalu otvorenih podataka u anonimizovanoj formi nakon što ih Institut za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut dostavi Ministarstvu zdravlja i Kancelariji za IT i eUpravu.

Inače, zbog toga što su imali rizične kontakte ili su doputovali iz zemalja gde ima zaraženih, u Beogradu je u obaveznoj samoizolaciji 16.553 ljudi, potom sledi Novi Sad sa 3.883, te Loznica sa 3.774 i Niš sa 2.226.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име