Foto: Arpad Šipoš

Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej u nedelju, 5. septembra, od 19 sati izvešće predstavu „Razredni neprijatelj“ po tekstu britanskog pisca Najdžela Vilijamsa u režiji Igora Pavlovića. Ulaz je dobrotvorni prilog.

Na ovaj način, mladi glumci bečejskog pozorišta priključuju se akciji „Ozelenimo Bečej“, pa će prihod od igranja usmeriti za kupovinu sadnica autohtonih vrsta drveća koje će biti posađene na teritoriji opštine Bečej.

U predstavi igraju: Teodora Zdravković, Vanja Bojović, Stasja Štrbački, Katarina Milić, Katarina Jakić, Andrija Dimitrov, Boris Dimitrijević, Dimitrije Tucakov, Aneta Tucakov.

Nakon ovog izvođenja, predstava „Razredni neprijatelj“ učestvovaće na Internacionalnom festivalu srednjoškolskog teatra „Juventafest“ od 8. do 12. septembra u Sarajevu.

O predstavi:

Predstava „Razredni neprijatelj“ rađena je po poznatom dramskom tekstu britanskog pisca Najdžela Vilijamsa. Ovaj komad, često izvođen u omladinskim pozorištima širom planete, govori o nasilju među maloletnicima, ali pre svega o odnosu društva prema mladima.

Glas ovih napuštenih i zapuštenih mladih ljudi, gotovo zaboravljenih od svih – pre svega od roditelja, a onda i institucija i samog sistema – može da se čuje jedino kroz sočan i eksplicitan jezik buke i besa. A iza agresije i nasilja krije se vapaj ranjenih duša, po rođenju predodređenih za nesreću, kao skriveni poziv u pomoć onih koji su prepušteni sami sebi, zaboravljeni u najgoroj učionici najgore škole – u najgorem vremenu.

Ovaj izvanredni pozorišni komad o nasilju u društvu – ali i o nasilju društva – aktuelniji je nego ikad, s obzirom na to da smo okruženi agresivnim i nasilnim ponašanjem sa svih strana: u školi, na poslu, na ulici, na stadionima, na televiziji, pa čak i u parlamentu. Osam srednjoškolaca pokazaće nam ima li izlaza iz tog začaranog kruga.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име