Dvorac Bogdana Dunđerskog uvek privlačan
Dvorac Bogdana Dunđerskog uvek privlačan

Novi trg u centru Bečeja nije doneo novo raspoloženje u novogodišnjoj noći. Organizvanog dočeka na trgu nema već šestu godinu, što znači da su Bečejci bez velike pompe dočekali 2018. godinu, ali to ne znači da na pojedinim destinacijama nije bilo veselo.

Kaže narod, „prema svemu i tropar“. Najveselije je, po običaju, bilo u dvorcu Bogana Dunđerskog, gde je goste hotela „Fantast“ zabavljao bečejski orkestar Mike i Miše Silaškog, a sablasno prazno bilo je u hotelu „Imperijal Luks“ kraj Tise, gde doček nije ni organizovan!? Veselo je bilo u brojnim kafićima, klubovima, restoranima, ali najveći broj žitelja varoši kraj Tise ispratio je staru i dočekao novu godinu u svojim porodičnim „gnezdima“.

Na „Fantastu“ su bili gosti s uplaćenim dvodnevnim aranžmanom, što znači da nije bilo Bečejaca. Svi žale što nije bilo snega i nisu mogli da vide kako dvorac čarobno izgleda u zimskoj idili, ali su se uverili u atraktivnost ambijenta, izvanrednu hranu, tradicionalnu gostoljubivost Bačvana…

-Našim gostima pripremili smo tokom dvodnevnog aranžmana svečani doček, sutradan je, pored obilaska Ergele PIK Bečej, posete kapeli Bogdana Dunđerskog s ikonama Uroša Predića, šetnje parkom, vožnje fijakerom ili jahanja konja, bilo i tradicionalno krštenje tri nova ždrebeta, degustacija poznatih erdevičkih vina i u večernjim satima organizovan je „maskenbal“, saznali smo od recepcionarke Maje Dekanić.

Neki od gostiju su našli vremena i da na kratko skoknu do petnaestak kilometara udajenog Bečeja, kako bi poneli kompletan utisak iz grada na Tisi.

Od bečejskih ugostiteljskih lokala izdvajamo restoran „Trim“ u kom su „primopredaju“ godine organizovano obavili članovi Planinarskog društva „Leson – Bečej“. Petu godinu zaredom, bečejski planinari su se već 2. januara okupili na „Pogači“, obavili tradicionalnu postnovogodišnju šetnju po kiši i završili je, opet, u „Trimu“ druženjem uz kuvano vino.

2 KOMENTARA

  1. Predlažem da sledeće godine, drug predsednik najveće i najsiromašnije opštine organizuje nabavku topova za veštački sneg, kako bi beogradski džabalebaroši i lovatori uživali….a vi Bečejci se SLIKAJTE i uživajte u hladovini „Pogače“ ako zeleniš naraste do leta. Srećna vam 1990 godina sugrađani!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име