A Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia 2014. évi Kristálygömb Díját a bírálóbizottság (Kastori Rudolf akadémikus, dr. Csányi Erzsébet egyetemi tanár és dr. Gábrity Molnár Irén egyetemi tanár) egyhangúlag Beretka Sándornak ítélte oda a műszaki tudományok terén elért kutatási eredményeiért, a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciákon való, többszörösen szekcióelső díjjal jegyzett szerepléseiért. Beretka Sándor 1986-ban született Zentán.

 

A gimnáziumot Óbecsén végezte, majd 2010-ben az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Kara Mechatronika Tanszékén szerzett mester fokozatú mechatronikai mérnöki oklevelet. Jelenleg az Újvidéki Egyetem Műszaki Tudományok Kara Energetika, Elektronika és Telekommunikáció Tanszék Elektroenergetika szakának harmadéves doktorandusza, mentora Dr. Varga Ervin. 2010 óta munkaviszonyban van Újvidéken, a Schneider Electric DMS cégnél. 2006 és 2009 között a Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium kollégistája volt. Fellépett a 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián, a 8., 9., 10. VMTDK-án szekcióelső díjat nyert, a 12. VMTDK-án különdíjat nyert.

Mentorai Junger Rozália, dr. Nagy László és dr. Varga Ervin voltak. Beretka Sándor fő kutatási területe a rendszerirányítás és az épületek energiafelhasználásának összehangolása és optimalizálása, valamint az ehhez szükséges szoftvereszközök és keretrendszerek fejlesztése. Eddig 8 tanulmányt publikált, és van egy elfogadott cikke M21-es szakfolyóiratban (IEEE Transactions on Power Systems – IF: 3.53).

Több tudományos projektumba is bekapcsolódott, elnyerte a Collegium Talentum ösztöndíját, B2-es angol nyelvvizsgával rendelkezik. A Kristálygömb Díjat a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián 2006-tól kezdődően ítélik oda a tudományok és művészetek minden ágát egyenrangúan szem előtt tartva és értékelve. Eddigi díjazottaink: dr. Samu János Vilmos, dr. Simon Vilmos, mgr. Lázár Tibor, dr. Telek Tamás, dr. Holló Berta, Beke Ottó, dr. Novák Anikó, dr. Kiss Ferenc. A díj oklevélből, egy feliratozott kristálygömbből és pénzjutalomból áll. A díjat 2014. november 22-én adják át a 13. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia oklevélkiosztó ünnepségén Újvidéken, a Technológiai Kar amfiteátrumában.

 

Magyar Szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име