Tíz éves az óbecsei Lurkóház

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepelte idén a Poverello Alapítvány által működtetett óbecsei Lurkóház, ahol a nehéz sorsú, hátrányos helyzetben élő gyermekekkel foglalkoznak. Mint minden évben a lurkók idén is közös évzáró karácsonyi műsorral zárták az évet, amelyen az alapítvány elnöke Harmath Károly ferences atya is részt vett.
Az óbecsei Lurkóházban napi szinten mintegy 24 gyerekkel két nevelő foglalkozik. Éter Blanka idestova 10 éve dolgozik itt.

A napközi formájában működő házban a nevelők segítik a gyermekeket, a felzárkózásban és integrálódásban, főképp a tanulásban, de az élelmezésben, öltözködésben és tisztálkodásban is.

Olykor önkéntesek is besegítenek, amire mindig nagy az igény.

A lurkók attól függöen, hogy a nap melyik szakában érkeznek reggelit és vacsorát is kapnak, és minden nap meleg ebéd várja a gyerkőcöket.

Rajsli Klaudia, a ház szakácsnője igyekszik egészséges, tápláló ételeket készíteni a gyermekek számára.

A Lurkóház keretében különböző programokat is szerveznek. Idén a magyarországi Caritas Egyesülettel együttműködve ingyenes orvosi vizsgálatokat biztosítottak a gyerkőcök és felnőttek számára is.

A Lurkóházban folyó munka keretében igyekszenek olyan légkört biztosítani a gyerekek számára, amely segíti őket a fejlődésben, a felzárkózásban. Fontos, hogy  kialakuljon bennük az önbizalom és tudásvágy, amely segíti őket a felnötté váláshoz vezető úton.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име