Óbecse község polgárai közül, 2000-en éltek a lehetőséggel és adták le voksaikat a „A polgárok igénye szerinti költségvetés – Téged is illet!” elnevezésű akció keretén belül.

Egyesek szombaton a helyi közösségekben szavaztak, mások a hétvégén mindenki rendelkezésére álló, elektronikus szavazólapot töltöttéke ki.

Az első helyi közösséghez tartozó lakosok többsége a Bolmán és a Zsilinszky Endre utca aszfaltozására szavazott.

Óbecse község valamennyi helyi közösségben, a lakosok többsége, akikkel beszéltünk, az utak rendezését tarja a legfontosabbnak. „A polgárok igénye szerinti költségvetés – Téged is illet!” akcióban az Óbecsei Ifjúsági Szervezeten kívül az Ifjúsági Iroda és az önkormányzat is részt vett, de a helyi közösségekben foglalkoztatottak is kivették részüket a munkából, akik többek között elmondták azt is, hogy a lakosok leggyakrabban a helyi közösségekhez fordulnak panaszaikkal és ők most abban bíznak, hogy ezzel a szavazás nyújtotta lehetőséggel sikerül megoldani a gondok nagy részét.

Óbecse polgármestere, Dragan Tošić és a szintén óbecsei Vuk Radojević tartományi titkár is élt a lehetőséggel, ők szintén leadták voksaikat.

Hátramaradt még a dobozokból és az internetről begyűjtött szavazatok összesítése és az eredmények átnyújtása az illetékes szerveknek, amivel  „A polgárok igénye szerinti költségvetés a 2018-as évre” akció sikeresen lezárul.

 

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име