Link Lajos szervező bejelentette, lemondták a XII. Aracsi Puszta Tábort. Magyarázata szerint erre azután került sor, hogy olyan vádak jelentek meg, amelyek szerint a rendezvényen egyes magyarországi neonácik is fellépnek.

 

„Nagyon sajnálom, hogy valaki ilyen vádakat talált ki és ezzel tönkretett ezt a művelődési rendezvényt. De jobb lemondani a fesztivált, mint hogy provokáció legyen” – mondta el Link a Beta hírügynökségnek nyilatkozva. Hozzátette, ő „se nem fasiszta, se nem neonáci”, hanem egy Szerbiában született ember, aki ebben az országban is szeretne maradni és élni, és aki elvárja, hogy a média elnézést kérjen tőle a „hamis vádakért”. Mint ismeretes, az újvidéki Antifasiszta Akció (AFA) nemrégiben közleményt adott ki, amelyben Sziva Balázsnak, a „magyar neofasiszta mozgalom vezető személyiségének, a Romantikus Erőszak neonáci zenekar énekesének” Törökbecsére bejelentett, az Aracsi Puszta Táborban való fellépésére figyelmeztettek. „Sziva Balázs bevallottan nacionalista. Zenei projektumai a nemzeti és faji gyűlölet terjesztésére szolgálnak” – fogalmazott az AFA. Link Lajos ezeket a vádakat „provokációnak” nevezte, s hozzátette, nem tudta, kicsoda Sziva Balázs.

„Nem fogunk felülni semmiféle provokációnak, erre nincs szükségem az életben. Nem hallgatom ezt a zenét és fogalmam sincs arról, hogy közülük valaki neonáci-e. Becsületes állampolgár vagyok, itt azonban rossz szándékról van szó, amellyel hosszú évek igyekezetét tették tönkre” – közölte Link Lajos. A fesztiválbejelentőben egyébként az állt, hogy a rendezvény keretében előadások, koncertek és egyéb programok, mint például lovaglás, íjászat, fafaragás várta volna a résztvevőket „a hagyományőrzés, illetve a délvidéki magyar nemzettudat megerősítése” céljával. „Sok szeretettel várjuk Önt is Délvidék egyetlen nemzeti táborába!” – hirdették a szervezők. Sziva Balázs neve az Árpád Hős Magzatjai együttes fellépésére vonatkozó pontnál szerepel a programban. A tábort augusztus 19-e és 22-e között tartottak volna Törökbecsén, az aracsi pusztatemplom közelében.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име