Óbecse település általános szabályozási tervének a változtatásai és kiegészítései változásokat hoznak az autóbuszállomással, a leendő biomasszaüzemmel és a Tiszán lévő szigettel kapcsolatosan is – az erről szóló dokumentumot a héten fogadta el a községi képviselő-testület.

Az ilyen jellegű dokumentumokat az elfogadás előtt kötelező a polgárok elé tárni, ezért a tervet nyilvánosan is bemutatták, de a prezentáción az újságírókon és az önkormányzati alkalmazottakon kívül nem volt más érdeklődő.

A 7985/5 K.O. Bečej számú kataszteri parcella, azaz a Tisza-sziget, amelyre a gyógyfürdőberuházáshoz kapcsolódóan korábban sport- és rekreációs komplexumot terveztek, víziből építési telek lett.

A Tisza-sziget | Forrás: Google maps
A Tisza-sziget | Forrás: Google maps

A 3829 K.O. Bečej számú kataszteri parcella az Újfalu keleti részén, a vasúti sínek mellett található, itt épülne meg a biomasszaüzem.

A központban lévő autóbuszállomás az ipari övezetbe költözne a Bečejprevoz vállalat tulajdonában lévő parcellára, és a helyén egy autóbuszmegálló működne. Ha megvalósulnak a korábbi elképzelések, a mostani buszmegálló nagy részén egy szupermarket épülne.

Tošić: Komoly érdeklődő van a gyógyfürdőre

Teljes a dokumentációnk és minden engedélyünk megvan a gyógyfürdőhöz, és van egy komoly beruházónk is.  A tárgyalások 90 százalékán már túl vagyunk. A jövő évi költségvetésben 25 millió,  felsőbb szintekről érkezett dinárt terveztünk a furat felszerelésére, hogy abból gázt és vizet is lehessen nyerni.

Valószínűleg áprilisig teljes lesz ilyen értelemben a furat, amit fel tudunk kínálni a gyógyfürdő iránt érdeklődő beruházónak – mondta el a MojBečej portálnak Dragan Tošić polgármester.  A potenciális beruházó a Komunalac Közvállaltnál lévő parcellák iránt érdeklődik.

 

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име