Elkészült a Tanderbal Fesztivál kiadásairól szóló jelentés. Goran Sadžakov, az óbecsei Idegenforgalmi Iroda megbízott igazgatójának elmondása szerint az augusztus első hétvégéjén megtartott rendezvény 5,8 millió dinárba került. Korábban egy sajtótájékoztatón hárommillió dinárra becsülték a várható költségeket.

A pénz jelentős részét a községi költségvetésből áldozták a fesztiválra, a szponzori támogatás annak ellenére elenyésző lett, hogy a szervezők azt remélték, a költségek javát óbecsei cégek fogják fedezni.

A községi kasszából 4,3 millió dinárt, két tartományi titkárság támogatásából 1,1 millió dinárt és az Idegenforgalmi Iroda saját költségvetéséből 442 ezer dinárt költöttek a fesztiválra. A reklámok közel 900 ezer dinárba, a promóciós célú útiköltségek 715 ezer dinárba kerültek. A legtöbb pénz – 1.466.000 dinár – a fellépő zenészekre ment el – az igazgató szerint viszonylag kevés összegért kiváló együttesek szórakoztatták a közönséget három napon át. Az iroda ezen kifizetései nem felelnek meg a Közbeszerzési törvény rendelkezéseinek.

A szervezők a tervezett programoknak a 90 százalékát megvalósították.

-A lakosság visszajelzése szerint a fesztivál jól sikerült és szeretnék, ha lenne folytatása. Mi nem állunk meg, van egy termékünk, amit egy jó csomagolással el kell adnunk, hogy a jövőben minél többen látogassanak el hozzánk – tette hozzá Sadžakov.

A Tanderbalt a három nap alatt nagyjából tizenötezren látogatták meg. A különleges események között szerepelt a Tisza két partját összekötő élőlánc és a regatta.

A nagy hévvel beharangozott Tiszai füzes megépítése viszont még mindig bizonytalan, az IPA-pályázaton még nem hirdettek eredményt, de a siker kétséges. A füzesnek még a projektdokumentációja sem készült el, ennek kidolgozására csak nemrégiben pályázott az iroda a tartományi idegenforgalmi titkárságnál.

 

 

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име