A napközi otthon két éves fenállása alkalmából, az óbecsei Szociális Védelmi Központ szeptember folyamán még egy előadást szervez a testi fogyatékkal és fejlődési rendellenességgel élő gyermekek számára.

Augusztus elején pedig a Természetvédők Parkjában újabb kincskeresésre invitálják az otthon lakóit.  Ez az egyik leginkább közkedvelt aktivitás a gyermekek és a volontőrök körében is.

Az óbecsei Napközi otthont a testi fogyatékkal és fejlődési rendellenességgel élő gyerekek, valamint a tanulási nehézségekkel küzdő diákok használják, akiknek az otthonban szakemberek és volontőrök segítenek. Ahogy az idősebbek úgy a fiatalok is, munkájuk által bővítik tudásukat, nagy tapasztalatra tesztnek szert s mindeközben fejlesztik az empátiát és segítenek az előítéletek leküzdésében, amely valljuk be nagy mértékben jelen van a mai társadalomban is.

A volontőröknek nagy szerepük van az otthonban, ugyanis a bentlakók sokszor a kisebb korkülönbség miatt inkább nekik nyílnak meg. Bennük jobban megbíznak, barátra találnak és sokszor közös érdeklődésük is van. A volontőrök voltaképpen egy hidat képeznek a gyermekek és a Szociális Védelmi Központ alkalmazottai között.

Tapasztalatait a Gimnázium 4. osztályos tanulója, Sándor Andrea osztotta meg a sajtóval.

Sándor Andrea annak a 25 volontőrnek egyike, akik befejezték a Szociális Védelmi Központ felkészítő tanfolyamát és akik volontőri tevékenységekre szóló engedélyjel is rendelkeznek.

A napközi otthonnak nagy szerepe van a bentlakók életének minőségében, szociális és pszihikai  fejlődésében, tanulóképességük és ismereteik fejlesztésében, a minél magasabb fokú önálló élet kialakításában. Ez tulajdonképpen országunk szociális védelmi rendszerének legújabb szolgáltatása és most van kialakulóban.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име