Uz pomoć lokalne samouprave Novi Bečej nedavno su započeti radovi na adaptaciji kuglane što znači da će Kuglaški klub „Jedinstvo“ do sredine 2016. godine konačno dobiti svoj objekat koji će zablistati u novom sjaju i koji će mnogo značiti u ostvarenju budućih rezultata.

Kuglana u Novom Bečeju je puštena u rad 1976. godine. Adaptirana je u dva tri navrata, 2007. godine je urađena jedna od većih rekonstrukcija, međutim objekat ni tad nije zadovoljavao potrebe kuglaša Prve savezne lige.

-Mi nismo dobili sertifikat kojim bi mogli da nastupimo u Saveznoj ligi, i dogodilo se to da smo ostali bez kuglane. Uz pomoć lokalne samouprave i mnogo napora uskoro ćemo i mi dobiti našu kuglanu koja će mnogo značiti za opštinu Novi Bečej. Mi smo davali svetske prvake odavde, sad više nemamo ni reprezentativca. Mi smo izgubili pogon pionira, juniora i kadeta žensku ekipu, a izgradnjom nove kuglane sve će se vratiti u normalu pa ćemo moći odigrati i ligu šampiona. Siguran sam da će ovo biti jedna od najsavremenijih kuglana u Evropi i mislim da će zadovoljiti sve kriterijume koji budu postavljeni prema nama, rekao je Jova Popović, predsednik Kuglaškog kluba „Jedinstvo“.

U okviru adaptacije stare kuglane do sada je urađena vodovodna i kanalizaciona mreža, u toku su radovi na renoviraju svlačionica, a u planu je da se postavi i nova elektro instalacija, nakon čega sledi tender za nabavku nove opreme. Nova kuglana će doprineti da kuglanje u Novom Bečeju ponovo dobije na popularnosti, a kuglaši će u novom prostoru imati odlične uslove za rad, što će ubrzo doneti i bolje rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име