Humanitarna akcija Bečejskog udruženja mladih (BUM) „Deda Mraz za svakog od nas“ nastavila se i ove godine.

Zahvaljujući donacijama ove godine je pripremljeno 120 paketića za devojčice i dečake iz materijalno ugroženih porodica u opštini Bečej. Sredstva za ovogodišnje paketiće obezbeđena su putem humanitarnih štandova, donacija građana opštine Bečej, pa čak i donacija iz inostranstva. Do sada je podeljeno oko 100 paketića u Mileševu i Bačkom Petrovom Selu, a još 20-ak paketića će od Nove Godine otići deci u Bačkom Gradištu.

Vasja Subakov je jedna od desetak aktivista Bečejskog udruženja mladih (BUM) koji su ove godine pažljivo pakovali svaki od novogodišnjih paketića, a kasnije pomogli Deda Mrazu da ih uruči deci.

– Ispuni te ceo taj Božićni i Novogodišnji duh, pa je i zabavno pakovati, organizovati i kasnije videti decu kako se obraduju, kako su srećna i prosto se lepo osećaš tokom toga, rekla je Deda Mrazova pomoćnica i aktivistkinja BUM-a Vasja Subakov.

-Naš cilj je da, osim da obradujemo decu, pokažemo da je važno da ona budu uključena u aktivnosti organizacija i u sistemu institucija koje inače, tokom godine, pružaju podršku njima i njihovim roditeljima i kako bismo svi zajedno pomogli da im se situacija u kojoj žive poboljša, kaže Gordana Adamov iz Bečejskog udruženja mladih.

Spisak dece je sačinjen u saradnji sa Društvom prijatelja dece Bečej, Humanitarnim udruženjem „Đina“ i inicijativom „Humani ljudi Bečeja“ kako ni jedno dete u opštini ne bi ostalo bez ovog malog znaka pažnje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име