– Jedna gospođa iz Bečeja, tetka Ksena, verovatno je mnogi poznaju, zamolila me je da joj pomognem da napravimo jednu lepu akciju u Goranskom parku. Želi, kaže, da okupi Bečejce, mlađe i starije i da zajedno uredimo jedan zapušteni deo parka, da se družimo i da zajedno ručamo. Podržao sam njenu inicijativu i radim na tome da nas bude što više i da taj dan bude jedan lep dan proveden u Bečeju, u prirodi, navodi Goran Sadžakov.

On dalje kaže da je ideja da se meštani organizuju u čast Goranskog parka i Evropskog dana parkova. Akcija je planirana za subotu 23. maj, a počela bi u 8 sati, kako ističe, doručkom, onakvim kako usred Vojvodine i dolikuje: masti, ‘leba i aleve paprike. Planirano je da se pola sata fruštukuje, a uređenje oaze kraj Tise trajalo bi, razume se, sa pauzama, do podne. A tada, akcijaši će moći da se okrepe uz paprikaš sa rezancima.

– Poneti valja poneti potreban alat, ko šta ima, sekira velika ili mala, grablje, motika, lopata, makaze za živu ogradu, kao i tanjir i escajg. Sto dinara je učešće za osveženje, a doručak i ručak su besplatni, objašnjava Bečejac i dodaje „Dođite da se družimo i da vidimo koliko nas ima kojima je stalo”.

Zainteresovani se mogu javiti Goranu Sadžakovu preko društvene mreže Fejsbuk.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име