Učenici i profesori Gimnazije Bečej posetili su danas (8. mart) osnovne škole u Bečeju, gde su promovisali tu obrazovnu ustanovu, ali i skrenuli pažnju na to koliko je važno svima dati jednako pravo na obrazovanje, nauku.

Današnji događaj, koji se odigrao u osnovnim školama u Bečeju, dao je priliku budućim srednjoškolcima da se uvere da Gimnazija pruža odličnu podlogu za njihova interesovanja, bez obzira na njihov pol, kaže jedan od promotera škole Luka Pejić, učenik drugog razreda gimnazije.

– Smatramo da u nauci ne postoje razlike i da svako ko ima volje za napretkom i usavršavanjem sebe, može doprineti svojoj omiljenoj sferi. Baš zbog toga, simbolično, odabrali smo 8. mart, dan kada se sećamo kako su se žene pobunile protiv nejednakih prava, pokazujući ono što i mi pokušavamo da kažemo, a to je da nauka nema pol, ne gleda lice već volju, što su pokazale brojne značajne ličnosti poput Marije Kiri, prve dobitnice Nobelove nagrade, Emili du Šatlet, Ajan Hirsi Ali… Ovakve vrednosti se u našoj školi svakako izdižu i promovišu. Kao učenik Gimnazije, tvrdim da je edukacija bitan aspekt u svačijem životu i savetujem budućim srednjoškolcima da ne sputavaju sebe i da odaberu pravac koji im obećano proširuje vidike, zaključuje Luka Pejić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име