Savremeni alarmni sistem postavljen je u svih petnaest objekata bečejskog Doma zdravlja. Sistem je u funkciji oko tri nedelje, koštao je 2,2 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz budžeta opštine.

 

– Dom zdravlja je u poslednjih godinu i po dana imao 17 evidentiranih provala, odnošeno je sve i svašta, a ukupna šteta koja je načinjena je preko 500.000 dinara. I ranije je bilo provalnih krađa, ali su u poslednje vreme učestale i mnogo utiču na rad ustanove, gde je stradala i medicinska oprema rekao je dr Siniša Šijačić, direktor Doma zdravlja Bečej.

Prema njegovim rečima ta ustanova nema zakonskih mogućnosti da angažuje fizičko obezbeđenje, pa su se zbog učestalih krađa okrenuli elektronici. Alarmi rade dvojako, u slučaju provale prave buku, ali i pozivaju komandni centar firme „Star Master“ iz Kule koja je i instalirala sistem, čiji ljudi onda reaguju u saradnji sa policijom.

Uskoro lift u domu zdravlja

Direktor doma zdravlja Siniša Šijačić je danas (utorak, 10. septembar) najavio ugradnju lifta u centralnoj zgradi koji bi teško pokretnim i nepokretnim licima trebalo da obezbedi da lakše stignu do specijalističkih službi koje su na spratu objekta.

Tender i rok za žalbe su završeni, posao je dobila futoška firma „Lift Tronic“, a radovi bi trebalo da počnu čim lokalna samouprava iz budžeta uplati 3,2 miliona dinara.

Kako je dodao Nenad Tomašević, predsednik Saveta za bezbednosti opštine Bečej, u poslednjih 18 meseci, bilans provala i krađa sa ukupnom štetom iznosi više od 500.000 dinara. On je još rekao da nakon ugradnje ovog sistema budžet zdravstvene ustanove i opštinski budžet neće dodatne izdatke. Prilikom provala ukradene su spoljne jedinice rashladnih uređaja, računari, monitori, štampači, telefoni, televizor, server i načinjene su značajne materijalne štete na vratima i prozorima objekata, napravljena je šteta na vratima, ukradeni su i lekovi poput „trodona”, „flormidala”, „morfijuma”…

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević je podsetio na nedavno kupljeno sanitetsko vozilo za potrebe hitne pomoći i dodao da se redovno izmiruju obaveze prema domu zdravlja.

Bez naknada za članove Saveta ove godine

Na inicijativu predsednika opštine članovi Saveta za bezbednost odrekli su svojih naknada u 2013. godini što je, kako je Tomašević rekao, opravdano teškom situacijom u samom budžetu. Već od naredne godine će se videti da li će se predvideti i koristiti sredstva za OSB.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име