Ambasador Republike Mađarske u Beogradu Oskar Nikovic posetio je u subotu (29. juna) Bačko Gradište. Nikovic se prvo zadržao na Palačinka festivalu, a nakon toga je posetio Stonoteniski klub Vojvodina.

Nikovic je i ranije dolazio na stonoteniske susrete u opštini Bečej, a na takmičenjima, poput poznatog Kolenica kupa, se i sam latio reketa.

On je u gradištanskom klubu izjavio da putem medija prati uspehe ovog kluba, a pokazao je i da je upoznat sa istorijom STK „Vojvodina”, budući da je naveo imena igrača koji su bili aktivni pre trideset godina.

– Bili smo prijatno iznenađeni time sa koliko informacija Njegova ekselencija Nikovic raspolaže o našem klubu. On nam je kazao da će pokušati da nam pomogne, pošto smo mu dali na uvid rezultate, ali i finansijska primanja, za šta je rekao da nisu u srazmeri uspesima kluba. Dogovoreno je i da će tokom septembra probati na višem nivou da  populariše stoni tenis u Bačkom Gradištu. Posle sat i po vremena, koliko smo se družili u prostorijama STK Vojvodina, i nakon predaje skromnih poklona, oprostili smo se uz reči da ćemo sarađivati na unapređenju položaja stonog tenisa, naveo je Šandor Poljak iz bačkogradištanskog kluba.

Pre odlaska, Nikovic je odigrao nekoliko setova sa članovima ovog sportskog udruženja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име