Zahvaljujući podršci Ambasadi Republike Poljske u Beogradu putem konkursa, Škola za osnovne i srednje obrazovanje „Bratstvo“ u Bečeju opremila je senzornu sobu.

Tim povodom ambasador Poljske u Beogradu Rafal Perl posetio je bečejsku školu i sastao se sa predstavnicima lokalne samouprave.

– Mnogo sam zadovoljan. Mislim da ova senzorna soba, finansirana iz poljske razvojne pomoći, radi prelepo. Mislim da od sutra ima mnogo dece koja koristi ovu sobu. Veliko je zadovoljstvo što je ovo je jedan od 10 projekata poljske razvojne pomoći koji imamo ove godine u Srbiji. Čestitam timu škole i lokalne samouprave. Zajedno mi smo uspeli i ovo je naš zajednički uspeh za decu, rekao je ambasador Poljske u Beogradu Rafal Perl.

Podrška od ambasade Poljske u Beogradu za projekat opremanja senzorne sobe iznosi 13.500 evra, dok je opština Bečej sa oko milion dinara finansirala radove na uređenju prostorije u kojoj će se ova važna podrška pružati učenicima.

-Prostorija je renovirana, okrečena je, sredili smo plafone, podove, elektroinstalacije, komplet zamenjena drvenarija. Mi do sada nismo imali adekvatnu senzornu sobu i ovim se putem zahvaljujem ambasadoru Poljske, rekla je Svetlana Vuletić, zamenica predsednika opštine Bečej.

Pomoćnica predsednika opštine Bečej zadužena za obrazovanje Sanja Biro podsetila je na to da su do sada neretko roditelji iz naše opštine morali decu da vode u druge opštine i gradove zbog nedostatka ove usluge.

– Očekujemo da će ovo biti benefit i za roditelje i za nastavnike i da će ove investicije olakšati razvojni put, rekla je pomoćnica predsednika opštine Bečej zadužena za obrazovanje.

Direktor te škole Zoltan Horvat kaže da je oprema dugo čekana.

ŠOSO „Bratstvo“ pohađa 112 učenika. Nastavni kadar radi i sa oko 40 dece koja dolaze iz takozvanih tipičnih škola i to u vidu pružanja dodatne podrške. Pored toga, na listi čekanja, jer nemaju odobrenje za zapošljavanje novih defektologa, ima još 40-ak dece kako iz opštine Bečej, tako i drugih opština u okruženju.

Pored senzorne sobe koju su i nastavnici i učenici dugo čekali i zgrada u Đure Jakšića vapi za ozbiljnom sanacijom. Procene iz januara ove godine su da bi ti radovi koštali najmanje oko 100 miliona dinara. Za sada nema konkretnih informacija o tome ko će i kada finansirati radove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име