Ambulanta za rehabilitaciju Polomed smeštena je u ulici Braće Tice 23/a u Bečeju i nudi niz pregleda i terapija. Iza nas stoji višegodišnje iskustvo, kao i praksa u oblasti rehabilitacije, a takođe sarađujemo sa stručnjacima iz nekoliko oblasti.

Naši saradnici su lekari specijalisti:

  • fizijatar
  • lekar sportske medicine
  • ortoped
  • neurolog

Specijalistički pregledi: Fizijatra, Specijaliste sportske medicine, ortopeda. Vršimo ultrazvučno snimanje mekih tkiva i snimanje kukova kod dece.

Fizikalna terapija: Elektroterapija, ultrazvučna terapija, laser, tekar, magneto terapija, terapija udarnim talasom, kineziterapija, hidroterapija
Neke od usluga koje naša ambulanta pruža su:

ULTRAZVUČNI PREGLED MEKIH TKIVA

Ultrazvučni pregled mekih tkiva je neinvazivna dijagnostička metoda kojom se uz pomoć sonde i gela (koji se postavljaju na ispitivani deo tela), putem ultrazvučnog aparata na ekranu prikazuju i analiziraju meka tkiva: mišići različitih regija, potkožno masno tkivo, limfne žlezde, nervi. Ultrazvuk mekih tkiva treba uraditi u sledećim slučajevima: različite povrede mišića (rupture, distenzije…), kada je prisutna tečnost u mišićima, pojava izraslina i otoka, bol. Analiza mekih tkiva omogućava  posmatranje morfologije, procenu težine povreda, izrasline i njihovu vaskularizaciju, uvid u patološko izmenjena stanja mekih tkiva. Pregled u proseku traje između 15-30 minuta. Pre pregleda nije potrebna nikakva priprema pacijenta. Metoda nije škodljiva i može se ponavljati više puta u zavisnosti od potrebe, što utvrđuje lekar posle obavljenog pregleda.Ovim pregledom se mogu ustanoviti povrede koje nastanu na mišićima, ligamentima, hrskavici i tetivama prilikom povreda i kod upalnih procesa, kao i kod napuknuća mišića i kod pojave kalcifikata kao što su petni trn, teniski lakat, golfski lakat.

ULTRAZVUČNI PREGLED KUKOVA KOD BEBA

Ultrazvuk kukova kod beba je precizna dijagnostička metoda za otkrivanje razvojnog poremecaja kukića. Savetuje se da se prvi uz kukova uradi u prvom mesecu bebinog života, narocito ako pedijatar-neonatolog kliničkim pregledom posumnja na neki od razvojnih poremećaja kukića. Faktori koji utiču na nastanak razvojnog poremećaja kukova: češća pojava kod ženske dece, nasledni faktor kao što je pojava urođenog isčašenja kukića u pojedinim porodicama, blizanačka trudnoća ili multipla trudnoća, smanjena količina plodove vode tokom trudnoće, položaj bebe pri porođaju kao karlični ili prednjačenje bebe nogicom… Tehnika ultrazvučnog pregleda: ovaj pregled nije bolan i neprijatan (neretko ga bebe prespavaju), kratko traje i bebe ga odlično podnose, te se može ponavljati više puta u različitim vremenskim intervalima. Beba se postavi prvo na jedan bok sa lako savijenim nogama u kolenima, a zatim i na drugi bok. Jedini diskomfort moze izazvati dodir hladnog gela pri prislanjanju sonde u regiji kuka bebe. Cilj ultrazvučnog pregleda je da se što ranije detektuje postojeći poremećaj razvoja kukica (jednog ili oba) kod bebe.  Što se pre počne sa adekvatnom terapijom uspešnije je i lečenje određenog poremećaja u razvoju kukova. U svetu je opšte prihvaćena Graf-ova klasifikacija zrelosti kukova bebe koja ima kategorije od I-IV sa određenim podtipovima. Skala je rastuća od: Graf I koji je opisan kao zreli stabilni kuk do Graf IV kao iščasenje kuka. Po ovoj skali odmah se određuje sledeća kontrola kao i način lečenja ukoliko je to potrebno. Često je potrebno i kod pravilno postavljenih kukica uraditi još jedan kontrolni ultrazvučni pregled da se proprati njihovo sazrevanje do određene granice pa to ne treba da zabrinjava roditelje. Ultrazvučnim pregledom se utvrđuje da li su srasli pravilno kukovi kod beba kako bi se izbegli potencijalni deformiteti na kukovima.

GRUPNO I INDIVIDUALNO VEŽBANJE ZA DECU (korekcija statike)

Korekcija statike za određene grupe mišića  (kriva kičma, ravna stopala, torticolis) se mogu izvoditi sa obučenim fizioterapeutom. Vežbe je moguće raditi individualno i grupno.

PERSONALNI  I  GRUPNI   FUNKCIONALNI TRENING

Ove vežbe su osmišljene za cijlnu grupu mišića kako bi se potpomogao oporavak i funkcionalnost za normalan rad i svakodnevni život. Jačanjem mišića postiže se duži period bez bola kod hroničnih stanja kao što su lumboišialgia, bol u vratu, bol u kolenima, bol u kukovima.

PERSONALNI  I  GRUPNI FUNKCIONALNI TRENING UZ ANTICELULIT TRETMAN

Uz terapiju udarnim talasom za anticelulit moguće je kombinovati anticelulit tretman zajedno sa vežbama kako bi se upotpunio efekat gubitka celulita. Sa kombinacijom tretmana i vežbi postiže se veći efekat kod gubitka celulita i veće elastičnosti kože čime se ostvaruje dugoročniji rezultat.

ANTICELULIT TRETMAN UDARNIM TALASOM

SHOCKWAVE – terapija udarnim talasima je trenutno jedan od najpopularnijih anticelulit tretmana u svetu. Radijalni udarni talasi su akustični talasi koji se u telo uvode u vidu visokofrekventnih oscilacija, prodirući duboko kroz kožu, sve do vezivnog tkiva. Kod uznapredovalog stadijuma celulita dolazi do zadržavanja metaboličkih produkata i velikih molekula proteina u tkivu, što dovodi do zadebljanja vezivnog tkiva i stvaranja fibroze. Snaga akustičnih talasa podstiče prirodnu sposobnost organizma za regeneraciju tako što: povećava krvni protok u svim nivoima tkiva, uključujući i vezivno tkivo.

Cirkulacija biva značajno poboljšana, stimulisana je proizvodnja kolagena, što dovodi do povećanja elastičnosti kože i dugoročnog poboljšanja u teksturi kože. Ovaj proces traje i do tri meseca nakon završene serije tretmana! Ubrzava limfni protok i dovodi do izbacivanja nakupljanje tečnosti.

Povećava propustljivost ćelijske membrane i poboljšava razmenu materija u ćelijama. Metabolizam se ubrzava a slobodne masne kiseline i glicerol se otpuštaju iz ćelija, dovodeći do pražnjenja depoa masti.

Stimulišu stvaranje novih mišićnih vlakana i dovode do jačanja mišića.

Preporučuje se za: razgradnju celulita, smanjenje obima i oblikovanje tela, limfna drenaža, zatezanje kože, tretiranje strija, učvršćivanje vezivnog tkiva i mišića, relaksacija napetih mišića i eliminacija bola razbijanjem čvorića, naročito u vratnoj i međulopatičnoj regiji, kao posledica dugog boravka u nepravilnom sedećem položaju i naravno stresa.

Više informacija možete dobiti u ambulanti na adresi Braće Tica 23/a  ili pozivom na telefon 021/69-10-288. 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име