Vidre nisu obeshrabrene
Vidre nisu obeshrabrene

Počela je nova sezona američkog fudbala.

Bečejci su prvo u subotu 8. aprila na terenu OŠ Sutjeska u Zemunu GTC Vianor Vidre iz Bečeja su na megdan izašle ekipi Pirata.

Prva červtina je protekla u ispipavanju snaga protivnika, a nije ni čudo jer je ovo bila prva takmičarska utakmica za obe ekipe a ujedno i prvi međuaobni duel. Nakon velike borbe na terenu rezultat je do kraja prve četvrtine ostao nepromenjen 0:0.

Druga četvrtina je donela mnogo uzbuđenja, a u glavnoj ulozi je bio bečejski dvojac Vladimir Davidov kvoterbek bečejaca i resiver Nikola Prkosovački. Da krenemo redom, pas Davidova ka Prkosovačkom doneo je bečejcima prednost od 0:6 da bi nakon uspešnog ekstra poena Predraga Matića rezultat na semaforu stajao 0:7. Nastavile su Vidre sa odličnom igrom, a do izražaja je došao još jednom kvoterbek ekipe Davidov, koji je milimetarski preciznim pasom poslao loptu u ruke Milanu Stanimirovu za novi tačdaun, a nakon neuspešnog pretvaranja za dva rezultat je bio 0:13. Tu nije bio kraj uzbuđenjima u drugoj červrtini, jer je Davidov još jednom uputio pas ka Nikoli Prkosovačkom i nakon njegovog drigog tačdauna Vidre su povele sa 19:3, a Predrag Matić je šut za ekstra poen izveo precizno i promenio rezultat na semaforu na 20:3.

Domaćini su bili iznenađeni igrom bečejaca i smušenost u odbrani nakon panta (ispucabanja lopte) gostiju donela je gostima nova dva poena jer je jedan od igrača Zemuna uhvatio loptu u svojoj End zoni i bacivši se na nju postavio i krajnji rezultat druge četvrtine, a ujedno i prvog poluvremena 3:22. Gde su stali u prvom poluvremenu bečejci su nastavili i u drugom. Još jednom su na scenu stupili Vladimir Davidov i Nikola Prkosovački. Pas od 40-ak jardi krunisan je novim tačdaunom, a pošto je pokušaj pretvaranja za dva bio neuspešan rezultat je bio 3:28, sa čime se ekipa iz Bečeja nije zadovoljila.

Pred kraj treće četvrtine videli smo istu akciju i novi tačdaun istih aktera koji su ujedno završili trću červrtinu rezultatom 34:3 Četvrta četvrtina je bila malo sporija ali to nije sprečilo bečejce da trčanjem oko 30-40 jardi Marija Šapurića i uspešnom akcijom i pretvaranjem za dva postave konačan rezultat u koriat gostiju 3:42.

 Dobra uvertira Vidri za sezonu, kažu iz kluba.

-Borbena prva četvrtina protekla je u tome ko će da nametne pre svoj stil igre, a prelomna je bila druga četvrtina gde je napad krunisao odličan posao odbrane. Proradili su svi i definitivno dobar trenerski rad i odlična „hemija“ u ekipi došla je do izražaja. Pohvalio bih komletnu ekipu koja je istrčala na teren. Od samog početka smo znali šta želimo. Ovim putem hoću da poželim ekipi Pirata srećan nastavak sezone, a mi se okrećemo našem narednom protivniku. Cilj je što bolji plasman i idemo utakmicu po utakmicu. Poslednjeg vikenda u mesecu igramo protiv Ajkula iz Šabca i nadamo se da će zbog važnosti ove utakmice doći što više ljudi da nas podrži, kaže potpredsednik kluba Gordan Ličanin.

Bečejce u nedelju 30. aprila na gradskom fudbalskom stadionu očekuje prva ovosezonska utakmica, i to protiv šabačkih „Ajkula”.

Gorak ukus poslednje utakmice iz prošle sezone, Vidre još uvek osete. „Ajkule” su pobedile preokretom u poslednjih pola minuta utakmice, pa će to vrrovatno biti razlog više za većom željom za pobedom bečejskih Vidri. Utakmica se igra na glavnom terenu sa početkom od 16 sati.

Pobeda Bečejcima obezbeđuje jedno od prva dva mesta u Trećoj ligi Srbije grupa „sever“.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име