Juniorska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, pobedom protiv selekcije Slovenije rezultatom 48:7, osvojila je zlatnu medalju na „Balkan Bowl“ turniru, nezvanično prvenstvo Balkana u američkom fudbalu, koje je održan 29. i 30. oktobra u Somboru.

Za reprezentaciju Srbije značajnu minutažu imao je i član kluba američkog fudbala „GTC Vianor Vidre“ iz Bečeja Nikola Prkosovački.

Bečejac je sa jednim sekom (obaranje kvoterbeka iza linije skrimidža), jednim pokupljenim famblom (slobodna – ničija lopta) i jednim obaranjem, doprineo reprezentaciji za ovaj veliki uspeh.

-Bilo je veoma naporno, jer su se Slovenci odlično borili od prvog do poslednjeg sekunda. Mi smo utakmicu loše počeli, jer su gosti na samom startu poveli, ali kako je utakmica odmicala, bili smo sve bolji. Srećan sam što sam izabran da branim boje Srbije, a nas sada čeka završetak klupske sezone i onda započinjemo pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, rekao je Nikola Prkosovački.

Na „Balkan Bowl“ turniru učestvovao je i još jedan član „GTC Vianor Vidre“, Vanja Ivošević iz Novog Kneževca. On je nastupao u seniorskoj kategoriji fleg fudbala za „All-Star tim Vojvodine“ i osvojio je bronzanu medalju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име