I program poslovanja bečejske Toplane na dnevnom redu
I program poslovanja bečejske Toplane na dnevnom redu

Röviddel az után, hogy február elsejei hatállyal módosultak az óbecsei Toplana távhő-szolgáltatási díjai, március elsejétől újabb változások várhatóak. A közvállalat indoklása szerint az áremelkedést a januártól életbe lépett energetikai piacliberalizáció, valamint a gáz árának emelkedése indokolja.

 

 

Amennyiben az önkormányzat rábólint a tervre, a következő hónaptól az I. kategóriába sorolt lakóház-tulajdonosok 8,61 dinárt, míg a társasházak lakói az alállomások áramfogyasztása miatt további öt százalékkal többet, azaz 9,04 dinárt fizetnek majd kW óránként. A II. kategóriás költségvetési felhasználók 14,52, a III. kategóriás üzlethelyiség-tulajdonosok 20,02 dinárt fizetnek majd egy kWh távhőért. Az árak áfa nélküliek. Mint ismeretes, február elsejével a felhasználók három kategóriájának árait azért kellett közelíteni egymáshoz, mert az üzlethelyiségek tulajdonosai közül sokan döntöttek úgy, hogy a távhőszolgáltatás magas ára miatt kérik lekapcsolásukat a Toplana vezetékeiről.

A közvállalat vezetősége ekkor döntött úgy, hogy mivel ez a kategória jelentős hányadát teszi ki a fogyasztóknak, az ő esetükben csökkentik az árat, ugyanakkor megemelik a költségvetési felhasználókra kirótt díjakat – ezek az árak azonban a jelek szerint csupán egy hónapig voltak érvényesek. A március elsejétől várható áremelkedés – a társasházakat kivéve – mindegyik kategóriában egységesen 11 százalék lesz.

 

 

Forrás: Magyar szó

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име