Na međunarodnom atletskom takmičenju za pionirke i pionire 14. Open Novog Sada 29. avgusta uz učešće oko 500 mladih atletičara iz Srbije i regiona nastupilo je i četvoro predstavnika Atletskog kluba Bečej koji su ostvarili zapažen uspeh. Konstantin Šimić (2005. godište) u trci na 30 metara osvojio je bronzanu medalju, a Sanja Đukić (2003. godište) bila je četvrta u trci na 600 metara.

 

Ona je u istoj disciplini 6. septembra u Novom Sadu nastupila na kvalifikacijama za KUP Srbije, ali nije uspela da izbori plasman na ovo takmičenje.

Na Prvenstvu Vojvodine za pionire, održanom 14. septembra u Sremskoj Mitrovici, nastupilo je pet bečejskih mladih atletičara. U trci na 60 metara Andrej Šarkanj je zauzeo 18. mesto u vremenu 10,70, Lazar Kenji u bacanju vorteksa s daljinom 17,25 metara je bio 9, Konstantin Šimić u trci na 800 metara je zauzeo 5. mesto, Sanja Đukić je na deonici od 600 metara bila 6, dok je Jelena Đukić u trci 300 metara kroz cilj prošla 22. I pored nešto slabijih rezultata od očekivanih, u klubu ističu da su zadovoljni učinkom svojih takmičara u Sremskoj Mitrovici jer, s obzirom na to da su bečejski atletičari znatno mlađi od svojih konkurenata, prevashodni cilj nastupa na pokrajinskom prvenstvu je bilo sticanje iskustva.

 

 

Izvor: Bečejski mozaik

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име