Christian Gaisböck, a német KWS magnemesítő vállalat délkelet-európai igazgatója és munkatársai hétfőn az óbecsei ipari övezetben tartottak szakmai előadást a KWS negyven, mintegy tíz európai országból érkezett menedzserének.

 

 

Az esemény helyszíne a vállalat épülő, korszerű nemesítő központja volt. Christian Gaisböck régióvezető elmondta: a munkálatok a tervek szerint haladnak, az építkezés első fázisa augusztus elsejére befejeződik, és ebben a hónapban már sor kerül a magkukorica átvételére is. Vuk Radojević, Óbecse polgármestere elégedetten nyilatkozott a szakmai előadás után.

– Személyesen is meggyőződhettem arról, hogy a KWS milyen hatalmas vállalat és munkatársai mennyire professzionálisak. Biztosra veszem, hogy mi, óbecseiek is sokat tanulhatunk majd tőlük, ami a felelősségvállalást és a szakmaiságot illeti. Lenyűgöző az is, milyen gyorsan és minőségesen folyik az építkezés: ezen a parcellán tavaly még mezőgazdasági termények voltak, és a májusban megkezdődött építkezés végére lassan pont is kerül – mondta el Radojević. A polgármester elmondása szerint ez az óbecsei építkezés a KWS legnagyobb beruházása, mivel itt épül a vállalat legnagyobb nemesítő központja Európában, ugyanakkor ez lesz az idén Szerbia legnagyobb mezőgazdasági beruházása is.

 

Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име