U Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u Temerinu je od 17. do 26. avgusta održan letnji kamp na nemačkom jeziku pod nazivom „Avantura: nemački!“. Kamp je okupio više od 30 učenika petog i šestog razreda iz Temerina, Novog Sada, Crvenke, Begeča i Bijelog Brda (Hrvatska). Učenici su svoje znanje jezika vežbali i unapređivali na veoma kreativan i zanimljiv način, kroz pet radionica: film, muziku, književnost, kreativnu radionicu i „putovanje kroz Nemačku“.

Ovaj projekat je finansirala Fondacija za kulturu Podunavskih Švaba savezne pokrajine Baden Virtemberg iz Štutgarta, a realizovao se zahvaljujući saradnji između  Pedagoškog fakulteta Vajngarten iz Nemačke, Udruženja Nemaca „Gerhard“ iz Sombora i  ovogodišnjeg domaćina Osnovne škole „Petar Kočić” iz Temerina.

U petak, 26. avgusta, Kancelarija za mlade Temerin je  u Galeriji Kulturnog centra  organizovala i konferenciju za novinare na kojoj su se obratile:  Aleksandra Mišković, direktorka OŠ „Petar Kočić“, Kristina Mačke, koordinatorka projekta, Pedagoški fakultet Vajngarten, Gabrijela Bogišić, menadžerka Udruženja Nemaca „Gerhard“, Sofija Milošević i Violeta Komazec, nastavnice nemačkog jezika, Nirozi Zing i Daniela Ozdemir, studentkinje Pedagoškog fakulteta Vajngarten.

Jezici nisu barijera
Jezici nisu barijera

Nakon konferencije posetioci su imali priliku da vide rezultat ovog kampa, a to je kratka priredba koju su učenici pripremili. Uz zvuke gitare, pevanje, igru i kratkometražni film  niko nije ostao ravnodušan. Da im jezička barijera nije predstavljala  problem, pokazale su i njihove zajedničke maske izrađene od gipsa, brojni crteži i drugi predmeti kreativno izrađeni. Nakon ovoga usledio je i koktel za sve prisutne.

Zadovoljni svim sprovedenim aktivnostima organizatori ovog letnjeg kampa se raduju nastavku saradnje sa Osnovnom školom „Petar Kočić“ .

Tamara Pantelić, polaznica obuke „Pokreni mehanizam“

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име