Az anyává válás egy hosszú folyamat, amely minden nő életében sok változást hoz. Szerencsére azonban az anyák nincsenek egyedül, és bármikor számíthatnak a vajdasági dúlák támogatására.

Vígi Sárával, a Tulipa Vajdasági Dúlák Egyesületéről, a gyermekvállalásról, a szülőségről és az anyaságról beszélgettünk.

Az anyává válás egy hosszú folyamat, amely minden nő életében sok változást hoz. Szerencsére azonban az anyák nincsenek egyedül, és bármikor számíthatnak a vajdasági dúlák támogatására. Vígi Sárával, a Tulipa Vajdasági Dúlák Egyesületéről,  a gyermekvállalásról, a szülőségről és az anyaságról beszélgettünk.

Ez a gondolat Sárát arra ösztönözte, hogy megszervezze az első vajdsági dúlaképzést, amelyre több városból is érkeztek résztvevők.

Sára szerint sok kismama érzi bizonytalannak magát az élet különböző szakaszaiban. Ilyenkor nyúlt segítséget a dúla.

A magyarkanizsai Ifjúsági Otthonban a Tulipa Vajdasági Dúlák Egyesülete által havonta szerveznek babahordozási tanácsadást is. A foglalkozásokat László Ágnes, szakképzett babahordozási tanácsadó vezeti.

Ágnes szerint az egészséges babahordozás fontos a gyermek és a szülő számára is, ezért elengedhetetlen, hogy olyan eszköz álljon rendelkezésre, amely a baba és a szülő számára is kényelmes.

Ágnes a tanácsadás mellett a magyarkanizsai, Vajdasági Birkózóakadémián nevelőként dolgozik.

Magyarkanizsa község területén évente átlagosan 160 gyermek születik. Az önkormányzat évek óta családbarát községnek számít, hiszen az elmúlt évek során a családbarát program keretében számos támogatást nyújt a családoknak. Ilyen többek között az újszülöttek után járó egyszeri, 20.000 dináros támogatás is.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U sred stvari: Profesionalnim informisanjem ka unapređenju položaja mađarske nacionalne manjine u Srbiji – A dolgok közepébe: Professzionális tájékoztatással a szerbiai magyar nemzeti kisebbség helyzetének a javításáért“ koji je sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име