Brankica Tapavica a Sever Đurkić Á.I. igazgatónője a napokban a sajtónak arról számolt be, hogy az oktatási intézmény, melynek jelenleg 450 tanulója van, várhatóan 250 millió dinárt kap az épület teljes felújítására, melyet a következő tanév kezdetéig be is fejeznének.

Az Óbecse község nyilvános létesítményeinek egyik legnagyobb beruházására szánt pénzeszközöket  a kormány Nagyberuházási Igazgatósága biztosítja.

Az óbecsei községházán az illetékesek még nem kaptak hivatalos értesítést a felújításról, az eljárás azonban folyamatban van. A pénzeszközök jóváhagyása után az iskola, mely tekintettel arra, hogy 4.300 négyzetméter alapterületen helyezkedik el és a többihez képest a legnagyobb energiafogyasztó, csak egy váltásban fog dolgozni, ami további megtakarításokat eredményez.

Potrebić Tőzsér Gabriella tanítónő elmondta, támogatja az egy váltásban történő oktatást, hiszen így délután a gyermekeknek több szabadidejük marad.

Ami az iskola és a község  szemszögéből is talán a legaggasztóbb tény, hogy a következő tanévben községünk oktatási intézményei még kevesebb diákra számíthatnak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име