Közel 350 férőhelyet biztosított az árvíz sújtotta területekről kimentett személyek számára az óbecsei válságstáb, de ezeket egyelőre nem vették igénybe.

 

Erre a célra a válságstáb rendelkezésére áll a sportközpont, a gerontológiai központ és város két szállodája is. Mintegy 130 óbecsei és bácsföldvári szombaton a mitrovicai töltés megerősítésén segédkezett, az óbecsei egészségház két járművet és két csapatot küldött Mitrovicára, hogy az ottani kórházból Újvidékre evakuálják a betegeket, és az óbecsei búvárklub tucatnyi tagja is több napja segít a mentésben. A válságstáb a 021/69-15-447-es telefonszámon várja a műszaki és anyagi felajánlásokat (pumpákat, munkagépeket, járműveket, takarókat, hálózsákokat, homokzsákokat, tartós élelmiszereket, palackozott vizet stb.). Folyamatosan érkeznek az óbecsei cégek és magánszemélyek adományai: a PIK Mezőgazdasági Kombinát két ciszterna ivóvizet, a péterrévei Eurosweet ezer édességcsomagot, a Sojaprotein egy kamionnyi pástétomot küldött a rászorulóknak, míg az Óbecsei Ifjúsági Szervezet szombaton a piacon csaknem 30 ezer dinárt gyűjtött össze, amiből élelmiszert és tisztálkodószereket vásárolnak. A heves esőzések következtében Óbecse község területén egyedül Péterrévén alakult ki kritikus helyzet.

Több utca szinte járhatatlanná vált, az árkok sok helyen megteltek és teljes udvarokat, kerteket lepett el a víz, de szombatra sikerült stabilizálni a helyzetet. Az óbecsei Mézesdűlőn lévő szivattyútelep, amely a Tisza holtágából a folyóba juttatja a vizet, most már egy kölcsönkapott áramfejlesztő segítségével üzemel, így a rét területét nem veszélyezteti tovább az áradás. A szivattyútelep azért nem működött, mert ellopták a vezetékeket.

Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име