Izvesno je da će od jeseni zgrada dečjeg vrtića na bačkogradištanskom Telepu biti prazna, potvrdila je direktorka ustanove „Labud Pejović“ Magdolna Ferenc. Prema njenim rečima isto će se desiti i sa zabavištem u Gerberovih, dok se razmatra mogućnost da se smanji broj grupa i u objektu u Donjem gradu.

Saznavši za to da će se na dečjem vrtiću na Telepu naći katanac, meštani čija deca je trebalo od septembra da borave u toj zgradi, okupili su se juče (13. avgust) kako da bi iskazali protivljenje tom činu. Članovi Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara su takođe prisustvovali skupu, te su poručili da lokalna samouprava ne treba da štedi na ovaj način.

– Ukupno 16 dece je trebalo da krene od jeseni u ovo zabavište, dok se ranijih godina taj broj kretao od 15 do 20. Ne vidimo nikakav razlog za zatvaranje ovog objekta, rekao je Zoltan Burnat, predsednik bečejskog DZVM-a. On je dalje naveo da su članovi ove stranke prošle godine pomogli uređenje vrtića, kada je obnovljena fasada, stolarija, pa, uzevši u obzir da objekat raspolaže uređenim dvorištem i igralištem, kao malo koji vrtić u opštini, nema smisla da stoji prazan.

Prema rečima roditelja koji su protestovali zbog odluke da im dece od jeseni pohađaju vrtić u centru, njih o tome niko nije zvanično obavestio, a nemilu vest saznali su nezvanično. O ovoj odluci trebalo je da budu obavešteni tek krajem meseca, za kada je zakazan roditeljski sastanak. Njihov stav je da je neprihvatljivo da najmlađi idu u udaljenu zgradu. Roditelji su put do centralnog objekta okarakterisali kao nebezbedan, istakavši i to da, osim toga što najmlađi moraju proći pored seoskog groblja, preti opasnost od pasa lutalica, kojih u tom delu ima, kako su rekli, mnogo.

Zbog loše finansijske situacije, sudbina vrtića sa Telepa očekuje i zgradu u Gerberovih u Bečeju, te će deca iz tog objekta biti prebačena u Miloša Crnjanskog, dok će od četiri grupe, koliko ih ima u objektu u Donjem gradu, jedna od septembra biti ukinuta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име