Bolmanska, Markovićeva, Jaše Tomića i deo Vladimira Nazora, samo su neke od ulica u Bačkom Petrovom Selu koje je potrebno asfaltirati i koje imaju podlogu za razliku od još bar desetak ulica koje nemaju ni tucanik.

U Bačkom Petrovom Selu deset godina nije bilo asfaltiranja ulica, rekli su u ponedeljak 7. novembra okupljeni meštani na okruglom stolu u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“. Iako je okruglom stolu prisustvovalo malo meštana, diskusija je ušla u treći sat.

Uz to, najveće potisko selo i ujedno najveće u opštini Bečej muku muči sa vodom i komunalnim problemima, među kojima je i divlja deponija na izlazu prema Molu. Tu su i saobraćajna signalizacija koju treba obnoviti, ali i preko potrebno uređenje sela sa obeležavanjem parking mesta za automobile i bicikle, kao izgradanja i rekonstrukcija trotoara na frekventnim delovima. Sve ovo su na okruglom stolu izneli predstavnicima opštine okupljeni meštani i članovi Saveta mesne zajednice.

Član Opštinskog veća opštine Bečej Dane Mandić razgovarao je sa okupljenima i odgovarao na postavljena pitanja. Ovakvi razgovori biće organizovani u svim mesnim zajednicama uoči glasanja o budžetskim prioritetima.

Izborni vikend planiran je za 26. i 27. novembar, a rezultati će biti objavljeni 28. novembra. Nacrt budžeta planiran je za 6. decembar, a građani će zatim imati priliku 21. decembra da dostave komentare, kako pisanim putem, tako i usmeno na javnoj raspravi u zgradi opštine Bečej.

Podsetimo, građani opštine Bečej mogu da predlože u koje investicije opština Bečej naredne godine treba da uloži 50 miliona dinara.

Prioritete građani mogu da predlože putem sajta OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име