Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine dodelila je sredstva za realizaciju projekata u Bačkom Petrovom Selu kojima bi trebalo da budu rešeni decenijski problemi u tom naseljenom mestu opštine Bečej. Naime, opredeljena su sredstva za izgradnju saobraćajnice u Rečo u iznosu od 1.573.253dinara i za prvu fazu vodozahvata i priklјučnog cevovoda u naselјu, 46.828.413 dinara.

 

– Sredstva koja će biti preusmerena u oblasti razvoja saobraćajne infrastrukture i vodosnabdevanja, doprineće razvoju Bačkog Petrovog Sela, u smislu daljeg razvoja naseljenog mesta. Početak izgradnje vodovodne mreže za 6.350 građana doprineće rešavanju višedecenijskog problema vodosnabdevanja građana u tom mestu. U ovom trenutku, građani Bačkog Petrovog Sela se vodom snabdevaju iz bušenih bunara, čija fizička i tehnološka dotrajalost utiče na kvalitet vodosnabdevanja, pa samim tim i na kvalitet života građana. Dodeljujući 46.828.413 dinara za prvu fazu izgradnje vodozahvata i priključnog cevovoda, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine omogućiće građanima da imaju pijaću vodu odgovarajućeg kvaliteta, kojom će se snabdevati kroz javni vodovodni sistem, rekao je Slobodan Zlokolica, poslanik Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine i predsednik Odborničke grupe demokrata u bečejskom parlamentu.

Za izgradnju saobraćajnice u Rečo Janoša, od Arpada G. Balaža do ulice Alekse Šantića, Uprava je dodelila sredstva kojim će u potpunosti biti finansirana realizaciju ovog projekta.

– Dodeljena su sredstva koja su dovoljna da ovu zapuštenu ulicu učine prohodnom i asfaltiranom. U narednom periodu, građani Bačkog Petrovog Sela imaće asfaltiranu ulicu, koja će im obezbediti siguran i bezbedan saobraćaj, naročito u zimskom i kišnom periodu, kada je ova ulica bila teško prohodna. Zahvalio bih se, naravno, i čelnicima opštine Bečej, naveo je Slobodan Zlokolica.

On nije mogao da precizira početak ovih projekata, ali je kazao da to „zavisi od lokala, jer tu ima dosta stvari da se uradi kao priprema“.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име